Stort program under reformasjonsjubileet

Mange kirker og andre lokaler vil i 2017 preges av reformasjons-jubileet. I Agder og Telemark bispedømme er det en rekke konserter, kunstutstillinger, gudstjenester, foredrag og syngespill.

Hovedtema for reformasjonsjubileet er «Nåde» med tre undertemaer som er hentet fra Det lutherske verdensforbunds reformasjonsfeiring; «Frelsen er ikke til salgs», «Mennesker er ikke til salgs» og «Skaperverket er ikke til salgs».

Hovedprogrammet for reformasjonsjubileet i Agder og Telemark bispedømme speiler bredde og variert innhold; gudstjenester, kulturtiltak, konserter og foredrag. For i 2017 er det 500 år siden Martin Luther offentliggjorde de 95 tesene mot kommersialisering av avlatshandelen. Det skjedde 31. oktober 1517, og denne dagen regnes som starten på den kirkelige reformprosessen som førte til opprettelsen av lutherske kirker.

Begivenheten vil bli markert i lutherske kirker, ved institusjoner og i felleskirkelige sammenhenger.

Oddernes kirke har en særstilling i markeringen av reformasjonsjubileet i vårt bispedømme; som før-reformatorisk kirke i stiftsbyen Kristiansand. Oddernes kirke er en langkirke i stein fra 1100-tallet, og den står på et av Norges eldste dokumenterte kirkesteder.  I juli arrangerer Oddernes menighet en serie orgelkonserter med musikk av Johann Sebastian Bach i anledning reformasjonsjubileet.

Ellers markeres reformasjonsjubileet i mange kirker i vårt bispedømme. Se nederst på siden.

 

Kontaktinformasjon for Agder og Telemark bispedømme

Besøksadresse:
Gyldenløvesgt 11
4611 Kristiansand

Postadresse:
Postboks 208
4662 Kristiansand

Ved seksuelle overgrep/grenseoverskridende seksuell adferd i kirkelig sammenheng: Kontakt Kirkelig ressurssenter mot vold og overgrep, tlf 23 22 79 30, post@kirkeligressursenter.no, www.kirkeligressurssenter.no

 

Ansvarlig redaktør: 
Aslak Wegge (Stiftsdirektør)
Nettredaktører: Dag A. Kvarstein og Geir Myre

Telefon sentralbord:

Tlf: 38 10 51 20

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"