Tiltak må utsettes lokalt – Aksjonen går videre!

Aksjonen «Sammen som kirke i hele verden» som går fra Kristi Himmelfart til St. Hans i år er inn i sine avsluttende uker. Det er mye som foregår over hele landet og aksjonsleder Ivar Sandnes er svært takknemlig. Samtidig har aksjon fått inn flere meldinger om ting som har blitt utsatt fordi Korona situasjonen fortsatt legger restriksjoner på ting som er planlagt. Her er et par eksempler på arrangement som må utsettes.

Søgne menigheter – utsetter aktiviteter

Søgne menighet hadde lagt til rette for at ungdommene skulle løpe misjonsløp. Arbeidet med å skaffe sponsorer var i gang å alt lå til rette. I tillegg hadde misjonsutvalget gjort klart engler som skulle selges etter gudstjenesten. Så stengte Kristiansand kommune ned på grunn av smitten.

Diakon Lene Nilsen Berge sier: «Vi hadde planlagt alt, annonsert og var superklar for å sette i gang, da Kristiansand kommune stengte ned like før helgen vi skulle både løpe og selge!»

Videre forteller Lene «Piffen gikk først litt ut av oss, men når vi bare fikk summet oss, så fant vi ut at vi ville utsette innsamlingsaksjonene til september! Innsamlingsaksjon er for bra til å avlyses, og vi syns det er viktig å sette misjon på agendaen! Vi har funnet nye datoer for aksjonen og gleder oss til at flere vil ha mulighet til å være med å gi til innsamlingen i Søgne menighet!»

HEL-arbeidet i Grenland måtte avlyse arrangement

HEL-arbeidet i Grenland er et samarbeid mellom menighetene i området og driver er aktivt arbeid for mennesker med utviklingshemming. Her var det planlagt stor utekonsert og fest på Mule Varde i Porsgrunn kommune, mandag 14.juni. Tore Thomassen og lokale krefter skulle stå for programmet og det var planlagt åre-salg til misjonsprosjektet i Estland. I tillegg skulle det digitale smålotteri som gruppene har hatt gjennom hele aksjonsperioden vært trukket.

Også her ble planene endret. «De lokale restriksjonene og det faktum at dette er en sårbar gruppe, gjorde at vi måtte utsette arrangementet til høsten», sier en av hovedlederne Øystein Nordli. «Trøsten er at vårt digitale loddsalg har gått veldig bra. Vi har fått inn mer enn forventet, og fortsatt er det en uke igjen før trekning». Nå er det tillyst digitalt arrangement med trekning av lotteriet og «besøk» av Magne Mølster. Øystein legger til «Dette blir bra, men nå lengter vi stort etter å få starte opp arbeidet vårt igjen til høsten».

Aksjonen – et redskap!

Ivar Sandnes som er leder av komiteen for aksjon «Sammen som kirke i hele verden» sier:

«Målet er å skape engasjement for misjon det vil vi gjerne inspirere til gjennom hele året». Derfor er vi svært glade for at slike arrangement ikke bare avlyses, men fortsetter ut over høsten! Det er ikke et nederlag, men et tegn på ekte engasjement! Bruk gjerne aksjonslogoen på disse arrangementene.»

«Selv om vi ikke får inntektene fra slike arrangementer med i resultatet av aksjonen, vil vi i sluttrapporten spørre om arrangement som har blir forskjøvet på grunn av smittesituasjonen», legger aksjonsleder Ivar Sandnes til.  

 

Kontaktinformasjon for Agder og Telemark bispedømme

Besøksadresse:
Gyldenløvesgt 11
4611 Kristiansand

Postadresse:
Postboks 208
4662 Kristiansand

Ved seksuelle overgrep/grenseoverskridende seksuell adferd i kirkelig sammenheng: Kontakt Kirkelig ressurssenter mot vold og overgrep, tlf 23 22 79 30, post@kirkeligressursenter.no, www.kirkeligressurssenter.no

 

Ansvarlig redaktør: 
Aslak Wegge (Stiftsdirektør)
Nettredaktører: Dag A. Kvarstein og Geir Myre

Telefon sentralbord:
Tlf: 38 10 51 20

E-post: agder.bdr@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"