Theresa Tolmie-McGrane i messe for verdighet

Fredag 24.mai blir det rom for alvor, verdighet og håp i domkirken i Fredrikstad. Theresa Tolmie-McGrane bidrar med innlegg om hvordan bevare verdighet når en har vært misbrukt eller utsatt for vold. - I messe for verdighet viser vi solidaritet med mennesker som har opplevd overgrep, sier diakon Ann Christin Nicolaysen. Velkommen!

Messe for verdighet er et samabeid mellom Borg bispedømmeråd, Fredrikstad domkirke, Kirkens Ressurssenter, Kirkens Bymisjon Østfold, Krise- og incestsenteret i Fredrikstad. Theresa Tolmie-McGrane har vært med i komiteen og stiller opp for å bidra til verdighet for overlevende etter overgrep. Vi får høre sterke historier, men også stemmer som vil formidle håp. Fra Krise- og incestsenteret bidrar Hans og Kari med en samtale om verdighet.

Det er mulighet for å snakke med ansatte i kirken etter gudstjenesten. Om du synes det er vanskelig å komme alene, ta kontakt med diakon Ann Christin Nicolaysen på mobil 41476823. 

Det serveres kirkekaffe i domkirkekjelleren etter gudstjenesten. Messe for verdighet er en del av markeringen av Borg bispedømmes 50-årsjubileum. Velkommen!

Om Theresa Tolmie-McGrane
57 år gammel, opprinnelig fra skottland men har bodd i Norge i over 30 år. Hun ble oppdratt i et katolsk barnehjem, Smyllum Park, fra hun var 6-17 år gammel; og der opplevde hun psykisk, fysisk og seksuelt misbruk. Har nå blitt internasjonalt kjent som talskvinne for overlevende av misbruk i den katolske kirken. Theresa var på toppmøte i Roma og sitter nå i en arbeidsgruppe som jobber på oppdrag for Paven i forbindelse den Katolske kirkes håndtering av anklager om seksuelt misbruk. Driver en holistisk praksis i Fredrikstad.

Messe for verdighet er et samarbeidsprosjekt mellom Kirken den norske, Redd Barna, Kirkelig Ressurssenter, Kirkens Bymisjon. Messen fremføres i ulike byer i landet. Messen har fokus på den respekt og verdi hvert menneske har og skal bli møtt med i alle relasjoner. Liturgien er preget av symbolske handlinger som markerer den verdighet og respekt som overgrep har rokket ved.

 

For mer informasjon om Theresas tidligere opplevelser i livet, se linker nedenfor:

- FB 26. september 2017Theresa Tolmie-McGrane (55) flyttet til Fredrikstad i 1985. Denne høsten er hun et av de viktigste vitnene i en rekke overgrepssaker som har rystet Skottland

- Pave Frans ender møtet om seksuelt misbruk i den katolske kirken med å love å konfrontere overgripere med ... Theresa Tolmie-Mcgrane...

https://www.nrk.no/nyheter/overgrep-i-kirken-1.11478538

- Dyster rapport fra Skottland – barna ble seksuelt misbrukt og slått med ...

https://www.nrk.no/.../dyster-rapport-fra-skottland-_-barna-ble-seksuelt-misbrukt-og-s...

 

Kontaktinformasjon for Borg Biskop og Bispedømmeråd

Åpent alle hverdager kl. 09.00-14.30

Bjarne Aasgt.9, 1606 Fredrikstad Telefon: 69 30 79 00

Kontaktperson ved seksuelle overgrep/grenseoverskridende seksuell adferd i kirkelig sammenheng: Tormod Kleiven, tlf. 950 84 275 E-post: tormod.kleiven@vid.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"