"Også dette året er nye generasjoner båret til dåp, konfirmantene har lært å be sitt «Fader Vår» og salmeskatten fortsetter å gi ord og toner til troen"

– Også dette året er nye generasjoner båret til dåp, konfirmantene har lært å be sitt «Fader Vår» og salmeskatten fortsetter å gi ord og toner til troen! Hold drømmen for kirken på stedet du hører til – og hele vår kirke – levende, oppfordrer mørebiskop Ingeborg Midttømme i sin julehilsen til menighetsrådsmedlemmer og andre tilsatte og frivillige i kirken.

I sin julehilsen skriver biskopen:

"TAKK for at du stilte til valg til menighetsrådet i 2019. Jeg var så heldig at jeg fikk være med på et av kursene for nyvalgte menighetsrådsmedlemmer. Der fikk jeg møte noen av dere som har et hjerte for stedet og kirken dere tilhører. Gode medarbeidere her på kontoret fortalte fra de andre kurskveldene. Jeg er dypt takknemlig for det store engasjement for kirken som dere representerer.

Så kom pandemien. Dere hadde knapt fått startet det viktige menighetsrådsarbeidet før alt stoppet opp. Hvis noen i januar hadde sagt til meg at alle kirkene våre skulle være stengt i påsken, ville jeg smilt og tenkt at det går jo ikke an? Like fullt skjedde det.

Nå er vi snart på veg inn i julefeiringen. Den høytiden som i løpet av året samler aller flest folk i alle kirkene våre. Dette året blir også julen annerledes.

Med dette bakteppet vil jeg si TAKK for at du som menighetsrådsmedlem er med som lederskap i denne krevende tiden. Ikke gi opp. Hold drømmen om kirken på stedet du hører til – og hele vår kirke – levende.

Stortinget vedtok lov om menighetsråd 3. desember 1920. Det skjedde etter et langvarig utredningsarbeid.  Anliggende var å overføre demokratiet fra borgersamfunnet til kirken. Ved å se 100 år bakover i tiden, blir det klart at det har vært år med både motgang og medgang. Kirken har likevel hele tiden fortsatt å være kirke. Nye generasjoner er båret til dåp, og konfirmantene har lært å be sitt «Fader Vår». Salmeskatten gir ord og toner til troen, for bare å nevne noe av det som kjennetegner kirkens liv.

TAKK for at du bidrar til alt dette gode – og mere til.

Gud velsigne julen og året som kommer!

Biskop Ingeborg

Kontaktinformasjon for Møre bispedømeråd - Møre biskop

Besøksadresse:
Moldetrappa 1 - Molde

Åpningstider: etter avtale

 

Fakturaadresse:
Den norske kyrkja
v/Møre bispedøme
Scanningsentralen,
Rjukan Næringspark

3660 Rjukan

EHF-id./org.nr: 818 066 872

Postadresse:

Møre bispedømeråd

Moldetrappa 1

6415 MOLDE

E-post: more.bdr@kyrkja.no

Tlf: 71 25 06 70

Telefontider:

Mandag-fredag

kl. 09.00-15.00

Ansvarleg redaktør:

Bjørn Olaf Storhaug

Nettredaktør:

Svein Magne Harnes

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"