Arrangementet startet på Torvet.
I sin appell sa sokneprest i St. Olav katolske kirke Egil Mogstad at trosfrihet handler mye om hvordan majoriteten behandler minoriteter. Her har også det norske samfunnet sin historie å se kritisk på. Men nå handler det om de mange religiøse minoriteter som i dag opplever til dels hard forfølgelse i mange land i verden. Flere medlemmer i den katolske menigheten i Trondheim kan vitne om forferdelige hendelser fra sine hjemland.
Biskop Herborg Finnset sa at totalitær nasjonalisme knebler trosfriheten. Utviklingen av religiøs totalitær nasjonalisme er økende i mange land; dette ser vi tydelig i for eksempel Egypt, Sentral-Asia, India og Nord-Korea. Kort beskrevet handler dette om at en nasjon identifiserer seg sterkt med en religion eller ideologi, press og forfølgelse kommer for dem som ikke bøyer seg for dette.
Religiøs forfølgelse opplever mange troende. Men det er kristne som først og fremst rammes. I verden i dag blir over 215 millioner kristne diskriminert eller forfulgt for sin tro.
Etter fakkeltoget møttes deltakerne i Misjonskirken. Der fortalte Tim Peters fra Stefanusalliansen og Helping Hands Korea om de mange flyktninger fra Nord-Korea som ender opp i Kina, og det krevende hjelpearbeidet blant dem.
Det ble bedt for de forfulgte, for forfølgerne og for vår egen situasjon i dette. Bønnen forgikk på flere språk og ble avsluttet med Fadervår på arameisk, Jesu eget morsmål.
Bak arrangementet sto Samarbeid menighet og misjon, Trondheim Kristne råd, Åpne Dører og Stefanusalliansen