- Jeg begynte å tenke og drømme. Jeg ville lage en lokal aksjon, men så utviklet det seg og ble til en nasjonal aksjon, etter at jeg snakket med lederen min ved Kirkens SOS i Kristiansand. Han tok kontakt med alle avdelingsledere, og jeg begynte å lage meg avtaler.
Det hører også med til historien at Håkon fikk fire uker permisjon av sin leder ved arbeids-og inkluderingsbedriften han jobber, som veileder for domfelte.
- Min arbeidsgiver bestemte seg også for å støtte prosjektet og Kirkens SOS, og det har ført til at flere bedrifter har hengt seg på.
Ut på tur
Ferden begynte i Kristiansand og gikk så til Stavanger.
- Jeg har hatt veldig mange ulike typer menneskemøter, både planlagte og ikke planlagte møter. Det går tydelig frem at jeg sykler for Kirkens SOS og at det handler om psykisk helse. Det gir folk noe å snakke med meg om. De deler egne opplevelser og historier med meg.
Menneskemøter
Han forteller at han denne dagen for eksempel møtte en person på tog -perrongen.
- Han spurte hvem jeg var og hvorfor jeg var akkurat her.
Prosjektet har også Kiwi som sponsor, og fra dem har hann fått i oppgave å snakke med de butikkansatte om psykisk helse.
- De kan ikke tas ut av jobb, men jeg kan snakke med dem, mens de jobber, om psykisk helse og utfordringer i hverdagen.
Elles har han hatt samtaler om psykisk helse med mennesker han har møtt langs veien, på butikker, ferjer, og skoler.
- Menneskemøtene har vært uttallige, forteller han.
Nidarosdomen
I forrige uke var han kommet til Trondheim og samlet en gjeng utenfor Nidarosdomen for å sykle til Hommelvik.
- Og akkurat nå sitter jeg på tog til Mosjøen hvor jeg har siste stopp. Jeg hadde ingen besøk eller møter mellom Trøndelag og Mosjøen, så da valgte jeg tog den siste biten.