- Jeg har prøvd å vende trua ryggen, og noen ganger har trua ligget litt brakk. Det hender at jeg spør jeg hvor Gud er hen. Jeg kan sitte i mitt lønnkammer, altså en plass der jeg ber, og kjenne at jeg er dønn alene. Men så velger jeg å tru. Der kommer den trassige trua inn, forteller Sissel Fløttum. Hennes historie starter en ny sesong av podkasten «På trua laus».
Preget hele ungdomstida
Det var i barne- og ungdomsåra at Sissel opplevde å bli misbrukt seksuelt av en mann i hennes nærmeste omgivelser.
I podkasten forteller hun om hvordan dette preget hele ungdomstida, skadet selvbildet, ledet til skam og selvforakt og etterhvert til en spiseforstyrrelse.
Det gikk mange år før hun kunne snakke om overgrepene. Da hadde hun til slutt tatt motet til seg og kontaktet «Senter mot Incest og seksuelle overgrep» i Trondheim. Dette ble starten på flere år med terapi og behandling.
- Det jeg har opplevd av overgrep er totalt meningsløst, og jeg tenker ikke at Gud har gitt det en mening. Men han har gitt meg evner til å forvalte erfaringene på en god måte, sier Sissel Fløttum i podkast-samtalen med programleder Magne Vik Ravndal.
Med piggene ute
I denne episoden av «På trua laus» forteller Sissel Fløttum om hvordan hun møtte folk som hadde ei tru på Gud da hun ennå ikke hadde fortalt noen om overgrepene, hvordan det førte til at hun selv valgte å tru og at dette ble krevende i møte med begrep som «tilgivelse».
- Jeg har hatt piggene ute i forhold til det ordet. Jeg blir sint hvis folk forteller meg at jeg må tilgi. Dette møter en stor sorg i meg, sier Fløttum.
Nå ønsker Sissel å bruke sin historie til å hjelpe andre. Hun forteller i podkasten at hun har tatt kurs i kristen sjelesorg og er bevisst på å fortelle åpent om det hun har opplevd.
«Klar for ny sesong med På trua laus» (17.08.2023)