Ledig stilling som prost i Sandnes

Vi søker etter en visjonær og strategisk leder, med evne og vilje til samarbeid og medarbeiderskap. Søknadsfrist er 11. april.

Stavanger bispedømme har ledig stilling som prost i Sandnes prosti i Stavanger bispedømme. Vi søker etter en prost som har evne og vilje til samarbeid og medarbeiderskap, har evne til strategisk tenkning, samt til å motivere og inspirere medarbeidere og menigheter. Prosten inngår i biskopens regionale lederskap både med hensyn til prestetjenesten og øvrige oppgaver ifølge tjenesteordning for prost. 

Prosten leder prestetjenesten i prostiet, bistår biskopen i dennes tjeneste og gjør tjeneste som menighetsprest slik biskopen fastsetter. Prosten utfører for øvrig de gjøremål som ligger til prostestillingen (jf. tjenesteordning for proster). 

Sandnes prosti er et tjenestedistrikt i Stavanger bispedømme i Den norske kirke. Prosten har sete i Sandnes.

Sandnes er en by og en kommune på Nord-Jæren og i Ryfylke i Rogaland fylke. 1. januar 2020 ble Forsand og Sandnes kommuner slått sammen til dagens Sandnes kommune. Sandnes har en befolkning på 80450.

Prosten er samlokalisert med kirkevergen med stab på servicekontoret i Sandnes for hele prostiet. Prosten er medlem i Sandnes kirkelige fellesråd. Prost og kirkevergen har hatt et tett samarbeid, prosti- og fellesrådsgrense er sammenfallende. De menighetsansatte og sokneprestene har kontorer i sine respektive menigheter. Prosten har prostesekretær i 20 %, men sekretæren er tilstede 100 % i kombinasjon med fellesrådsoppgaver.

Les hele utlysningen og søk på stillingen her innen 11. april

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"