Nytt ungdomsråd på plass i Tunsberg

Ungdommens bispedømmeråd er en helt sentral del av ungdomsdemokratiet i Den norske kirke. Årets råd i Tunsberg er en god blanding av nye og gamle medlemmer.

Hvert år velger Ungdommens bispedømmemøte nye medlemmer til ungdommens bispedømmeråd. På sitt første møte velger rådet leder og nestleder. I år ble Sondre Karstad gjennvalgt som leder, mens Mathilde Brownrigg som har vært nestleder i to år, valgte å ikke gå for gjenvalg. 

NY NESTLEDER

Dermed var det åpent hvem som kom til å bli ny nestleder. 

Frida Adeleide Kvamme har vært rådsmedlem det siste året, og har etterhvert fått god innsikt i ungdomsdemokratiet i Den norske kirke. Hun tok sjansen på å stille til valg og det var et godt fornøyd råd som kunne klappe henne inn i den nye rollen.

Vi tok en prat med den nyslåtte nestlederen.

Hvorfor stilte du til valg som nestleder?

- Jeg stilte til valg som nestleder for jeg en dag ønsker å bli leder i rådet og vil derfor vite hva jeg går til. I tillegg syns jeg arbeidet vi gjør i rådet er veldig spennende og som nestleder får jeg forhåpentligvis jobbet enda litt mer med det.

Hvilke saker engasjerer deg spesielt mye?

- Saker om psykisk helse er det som engasjerer meg mest fordi det er et så viktig tema som jeg føler man aldri kan snakke nok om. I tillegg engasjerer jeg mye i klima fordi det er utrolig viktig å ha en bærekraftig utvikling.

Hva liker du med å sitte i ungdommens bispedømmeråd?

- Folka i rådet og alle folka vi møter både på UBDM og gjennom arbeid med rådet er kanskje det aller beste. Men det er utrolig spennende å kunne være med på å arrangere noe så stort om UBDM der ungdommer får lov til å bruke sine stemme og ytre sine meninger. Ungdommer i dag har så mye bra på hjertet og at jeg kan være med på å skape en plattform for disse tankene og meningene gir meg veldig mye glede.

Planlegging og gjennomføring av Ungdommens bispedømmemøte er blant rådets viktigste oppgaver, og planen er at UBDM 2021 avholdes i Kongsberg 5. til 7. mars. Velkommen!

FØRSTEGANGS RÅDSMEDLEMMER FRA 2020:
John Marius Strand
Robin Christopher Solbakken
Emma Caroline Hunstad
Bjørg Herdis Bøe Hansen

ØVRIGE RÅDSMEDLEMMER
Frida Adeleide Kvamme
Mathilde Pernille Sennum Brownrigg
Simon Omsland Zakariassen
Sondre Karstad

Kontaktinformasjon for Tunsberg bispedømme

Besøksadresse:
Rambergveien 9
3115 Tønsberg

Postadresse:
Postboks 10 Kaldnes
3119 Tønsberg

Organisasjonsnummer: 818 066 872

Telefonnummer: 33 35 43 00
Epost: tunsberg.bispedomme@kirken.no

 

Åpningstider: 0900-1500

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"