Slik bestiller du vielse i kirken

For en glede at dere ønsker å gifte dere i kirken! Når kirken er booket kan dere for alvor begynne å telle ned til den store dagen. Slik bestiller du.

Bestill kirkelig vielse på ditt lokale kirkekontor

For å booke en kirke til vielse, må du kontakte kirken der du bor. Ta kontakt, enten via e-post, telefon eller eget skjema på nettsiden for å gjøre bestillingen. Om du ikke vet hvilken kirke du tilhører, kan du skrive inn postadressen din i menighetssøket neders på denne siden. 

I noen store kommuner, for eksempel Oslo og Kristiansand, gjøres bestilling av vielse via et sørvistorg, som reserverer vielse i alle kirkene i kommunen. 

Gifte dere på annet sted i landet? 

Dersom dere ønsker å gifte dere i en annen kirke enn kirken der dere bor, tar dere kontakt med kirken der dere ønsker å arrangere bryllup. Bruk menighetssøket nederst på siden for å finne kontaktinformasjon. 

Noen kirker er populære for bryllup, men ta kontakt med kirkekontoret for å se på hvilke løsninger som finnes for dere. Om dere velger vielse i en annen kirke enn der dere bor, kan dere måtte betale en avgift. 

Bryllup i utlandet?

Ønsker dere bryllup i utlandet, er Sjømannskirken et godt alternativ, med kirker over hele verden. Prestene i Sjømannskirken har vigselsrett, og kan vie ektepar som har godkjent prøvingsattest eller velsigne par som har inngått borgerlig ekteskap. For å bestille vielse i utlandet må dere kontakte Sjømannskirken direkte. 

Les mer om vielse i utlandet på Sjømannskirkens nettside.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"