Seks gode grunner til dåp

Hvert år velger 65-70 000 foreldre å døpe barnet sitt i Den norske kirke. I tillegg velger flere tusen barn, unge og voksne å bli døpt. Bak disse tallene ligger det mange samtaler og tanker om hvorfor vi skal velge dåp. Her er noen momenter til samtalen.

  1. Dåp er tradisjon

Tradisjoner uttrykker det som er viktig for mennesker. Tradisjon er ikke uttrykk for likegyldighet eller ubevissthet. Tradisjon er en del av vår identitet som vi kan velge å videreføre.

 

  1. Dåp er å bli ønsket velkommen

Rundt den som døpes er foreldre, faddere, familie og venner. Dåpen fører oss inn i menigheten, hele Den norske kirke og den verdensvide kirke.  I dåpen knyttes vi sammen med kristne søsken over hele jorden.

 

  1. Dåp er å ta imot Guds kjærlighet

Dåpens vann og dåpens løfter formidler Guds nåde og kjærlighet. Det å være døpt er å leve omsluttet av Guds kjærlighet.

 

  1. Dåp inviterer til det store mysteriet

Tro er et møte med det vi ikke forstår. Dåpen er en invitasjon til undring i møte med livets mysterium og tillitsfull mottakelse av troen.

 

  1. Dåpen lar oss leve og vokse i troen

Ingen vokser opp i et nøytralt rom.  De kristne verdiene er et godt livsgrunnlag. Gjennom dåp og innføring i troen får barnet et grunnlag for å gjøre selvstendige valg. Menighet og hjem står sammen om å utforske dåpens gave.

 

  1. Dåpen gir håp

Dåpen bærer gjennom livet og har et håp som bærer utover dette livet. Jesus kaller alle til dåp. Vi døpes til å leve et liv med Jesus. Dåpen gir oss del i Jesu oppstandelse. Dåpens løfter setter våre liv inn i Guds evige perspektiv

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"