BLI KJENT MED KIRKENE VÅRE I SOMMER

I sommer arrangerer vi for første gang «10-kirkers», dette er som «10-toppers» - bare med kirker! Bli kjent med kirkene våre og vinn fine premier!

I Alta og Talvik har vi så mange vakre og historiske kirker på så mange naturskjønne og flotte plasser. Det vil vi feire med en konkurranse med fine premier for både barn og voksne!

Siden denne sommeren kanskje blir litt annerledes for de fleste, tenkte vi det var gøy å finne på noe nytt her i lokalområdet. Mange vil kanskje bruke sommeren til å utforske eget land og nærområder.

Her har vi allerede en god tradisjon med «10-toppers» og fjellturer i sommerferien. Dette inspirerte oss til å lage en «10-kirkers» som fungerer på samme måte som 10-toppers – bare med kirker!

Vår landsdel har så mye å by på i sommer og høst – hva med å reise rundt på «kirkesafari»? Kirkebesøkene er jo også ypperlige til å kombinere med topp-turer og naturopplevelser i sommer.

«10-kirkers» i Alta og Talvik starter opp i juni under Miljøuka og varer til etter høstferien, 4.oktober.

Stempelkort og stempler

Vedlagt i det siste menighetsbladet finner du stempelkort. Disse kan også hentes i Nordlyskatedralen. Ved hver kirke vil det henge et stempel på kirkedøra– som er spesielt for denne kirken. Samle på stempler på stempelkortet (eller på eget ark) som leveres til kirkekontoret i Nordlyskatedralen. Stempelkortet kan du også kopiere ut fra filen under her.

Premieutdeling

 Det blir premier til alle barn som har vært ved  5 kirker eller flere (opp til 12 år). Det trekkes også en premie for hver kirke, 12 premier totalt. Hovedpremien i år er et gavekort hos Trasti og Trine på kr 2.000,- og trekkes blant alle som har vært ved 10 kirker. Kort leveres og premier kan hentes i Nordlyskatedralen.

Oppgaver og rebuser

Ved hver av kirkene i Alta og Talvik vil det være ulike poster med oppgaver og rebuser til voksne og barn. Disse handler om kirken du besøker og er en mulighet til å lære noe nytt om kirkene våre.

Vi gleder oss til å prøve ut «10-kirkers» i år! Kanskje blir dette en ny tradisjon for kommende år?

Bli med og utforsk nærområdet i sommer – og alt det flotte Alta og Talvik har å by på!

PS! Om du vil komme inn i kirken og få med deg en gudstjeneste i sommer, kan du se på gudstjenesteoversikten i dokumentet under for tidspunkter.

 

Kirker/kirkesteder i Alta og Talvik sokn:

 • Langfjord kirke
 • Talvik kirke
 • Kåfjord kirke
 • Alta kirke
 • Nordlyskatedralen Alta kirke
 • Elvebakken kirke
 • Rafsbotn kapell
 • Leirbotn kirke
 • Årøya kirkested
 • Storekorsnes kapell
 • Komagfjord kirke
 • Rognsund kirke

 

 

Kontaktinformasjon for Alta kirkelige fellesråd

Alta kirkekontor ligger i underetasjen på Nordlyskatedralen Alta kirke.

Kontoradresse: 

Markedsgata 30

9510 Alta

 

Postadresse:

Postboks 1172

9504 Alta

E-post: kirken@alta.kirken.no

Tlf: 78 44 42 70

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"