Diakoni i Fana og Ytrebygda menigheter

Diakoni er kirkens omsorgstjeneste og angår alt som skjer i en menighet. Den er evangeliet i handling og uttrykkes gjennom nestekjærlighet, inkluderende fellesskap, vern om skaperverket og kamp for rettferdighet.

Nestekjærlighet og omtanke for andre er en av hjørnesteinene i kirken. Fra menighetenes opprinnelse, har omsorgsarbeid og tjeneste vært en viktig del av menighetenes oppgave. Spennet i diakonien er stort, fra internasjonalt engasjement for nedkjemping av fattigdom og arbeid for klima, til den hverdagslige omsorgen for naboen. Diakonien ønsker å fremme respekt og verdighet, ivareta menneskerettigheter og bidra til at menneske kan leve i forsoning med seg selv og andre.

Fana sokn ønsker å være en aktiv samfunnsaktør og inkluderende menighet, med gode fellesskap og møteplasser for alle. Vi vil også gjerne være tilstede for mennesker som av ulik årsak ikke kan eller ønsker å komme til kirken. Som lokal kirke ønsker vi å legge til rette for et varmere samfunn der vi tar vare på hverandre. Visjonen til menigheten er: «Møte Gud, møte hverandre».

 

I boksene under finner du informasjon om faste aktiviteter i Fana og Ytrebygda kirker, og hvilke andre tiltak vi også arbeider med

Kontaktinformasjon for Fana og Ytrebygda kirker

Besøksadresse:


Fana kirke
Fanaveien 320
5244 Fana


Ytrebygda kirke
Skagevegen 7
5258 Blomsterdalen

Postadresse:
Fana sokn
Fanaveien 320
5244 Fana

Tlf: 55 59 32 50

Telefontid 9-15 man-fre, stengt lør-søn

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"