Trivelig trening hver tirsdag med Frisklivsentralen

«Trening er sikkert bra det, men det er ikke for meg» tenker du kanskje? Karoline Heggøy fra Frisklivssentralen i Bergen kommune ler av eksemplet hun får servert, og sier: -Før du bestemmer deg for det, så er det verdt å sjekke ut!

Videre forteller hun det mange av oss trenger å få en påminnelse om, nemlig at fysisk aktivitet, tilpasset hvert enkelt sitt nivå, er en god investering både for psyken, kroppen og energinivået.

 

Finn-formen-treningene som foregår ved Solheim Alderspensjonat hver tirsdag i tre kvarter fra kl 13, inneholder både kondisjons- og styrketrening, og det er et lavterskeltilbud til alle. Spesielt er dette et tilbud for dem som ønsker å komme i gang med regelmessig trening. -Det er viktig å si at vi ikke har noen forventing til fysisk form, nivå eller prestasjon. Det får hun støtte på av en av deltakerne, Gunhild Hofstad: -Det geniale her er at man kan være på helt ulikt nivå, men likevel være en del av fellesskapet!

 

-Vi vet at dørstokkmila er lang for mange, men ved å være i folks nabolag prøver vi å gjøre mila etter dørstokken så kort som mulig, sier Karoline. På spørsmål om hvem dette er et tilbud for, svarer hun: - Hvis du kan gå på dine to ben, så klarer du en treningsøkt med oss. Vi viser øvelsene, men du kjenner selv hva du får til. Klarer du ikke løfte hendene over hodet, så løfter du dem til skuldrene da.

 

-Usikker på om de skal være med? Du kan skrive JA, det skal de! Naouel Layachi er en av deltakerne og er klar på at dette ikke er skummelt og sier at hun liker treningen, til tross for at hun stadig kjenner det godt i musklene dagen etterpå. -Jeg blir sliten i hele kroppen, men det betyr jo at det fungerer! De damene som har det (fra Frisklivssentralen, journ. anm.) er så hyggelige og flinke! Det er ikke vanskelig trening, det handler om å bruke musklene!

 

Karoline fra Frisklivssentralen bekrefter at man blir sliten og at det er viktig å ha realistiske forventninger.  -Man blir sliten, og det er viktig! Helsegevinsten er størst når man puster og peser og kjenner det i musklene. Hun minner om at det er både enklere og billigere å forebygge enn å reparere, samt at det ikke er å løpe 7-fjellsturen eller går Birken på ski det er snakk om her. Målet er å imøtekomme Helsedirektoratets anbefalinger for fysisk aktivitet.

 

Karoline beroliger med at dersom du kun klarer å være med på oppvarmingen, eller en halvtime, så er det helt greit. -Du må sammenligne deg med deg selv. Kanskje er det utfordring nok å faktisk delta eller å fullføre. Du må kanskje gi det et par-tre sjanser før du kjenner mestring, men det å tørre å gå ut av komfortsonen for å skape utvikling, det er verdens beste utgangspunkt! Også er det ingen skam å snu hvis det er grunner til det.

 

Og med dét er det vel ingen grunn til å stå over muligheten for en ukentlig treningsøkt i godt lag, med utgangspunkt i din egen fysiske form. Treningen følger skoleruten og har derfor påskeferie 30.mars, men vi ses kanskje 6. april? Diakoniarbeider og administrasjonsleder deltar fra menigheten og går fra Solheim kirke 12.45. Velkommen med!

Kontaktinformasjon for Løvstakksiden menighet – Solheim og St Markus kirker

⛪ Besøksadresse (Solheim kirke):
Hordagaten 28, 5055 Bergen
🗺️ Vis i kart  

⛪ St Markus kirke:
Lien 45, 5057 Bergen
🗺️ Vis i kart  

📯 Postadresse:
Løvstakksiden menighet
Hordagaten 28, 5055 Bergen

🏛 Bankkonto: 5083.05.65067
 VIPPS nr: 537837
🎁 Bankkonto gaver: 1506.40.02551
🎁 Vipps nr gaver: 609463

🕙 Kontortid: Mandag–fredag kl 10–15
Prestene kan treffes etter avtale
📞 Tlf: 55 30 81 30
📧 E-post: lovstakksiden.menighet.bergen@kirken.no
📧 E-post om utleie av lokaler: utleie.lovstakksiden.bergen@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"