Biskopen på heimebane - trosopplæring for voksne

Bjørgvin kirkeakademi starter en ny serie med foredrag og samtaler med biskop Halvor Norhaug i Domkirken. Temaene vil omhandle Guds eksistens, det onde og kirken.

Biskopen vil forelese over ulike tema. Etter foredraget og en liten kaffepause, blir det panelsamtale der det også er anledning til å stille spørsmål. Her er programmet for vårsemesteret:


20. februar 2020 kl. 19.00 i Bergen domkirke
Gud – usynlig, men virkelig?

Om Gud, vitenskap og det fattige språket

Hvilket grunnlag har vi for å hevde at det finnes en Gud? Gud og/eller Darwin? Hvem er han/hen/hun? Hva kan vi vite om Guds vesen og egenskaper? I panelet med biskop Halvor: Sjefsredaktør i BT – Frøy Gudbrandsen og domprost Gudmund Waaler. Gratis inngang.

--

5. mars 2020 kl. 19.00 i Bergen domkirke
Hvorfor lar Gud alt dette skje?
Om Guds stillhet og den meningsløse lidelsen

Hvis Gud er allmektig og kjærlig, hvorfor finnes det så mye vondt? Er det Gud selv som lar det skje? Eller er det Djevelen som står bak? Eller kanskje vi? I panelet med biskop Halvor: Filosof og lærer Svein Salhus og sokneprest Kjersti Gautestad Norheim. Gratis inngang.

--

Tid: 26. mars kl. 19.00 i Bergen domkirke
Kirken – en plage eller en gave?
Om kirkens og kristendommens avtrykk i historien


Hvordan kunne Jesus bli tatt til inntekt for kjetterjakt og korstog? Kommer kirken alltid løpende etter fremskrittet? Hva er «vår kristne og humanistiske arv»? Er menneskerettighetene en frukt av kristendommen? I panelet med biskop Halvor: journalist/foredragsholder Hilde Sandvik og kapellan William Grosås. Gratis inngang.

--

Tid: 2. april  kl. 19.00 Sted: Bergen domkirke
Sin fars datter – veien til tro!

Et møte med Tanja Michelet

For å trenge noe dypere inn i hvordan det oppleves å være troende i et sekulært miljø har vi invitert Tania Michelet. Tania er datteren til Jon Michelet og vokste opp i et hjem som var preget av foreldrenes ateistiske livssyn. På tross av dette har hun i voksen alder latt seg døpe og blitt en aktiv kristen. Hvordan var det å vokse opp i et ateistisk miljø og ønske å være en kristen? Tanja Michelet forteller åpen om sitt forhold til sin far Jon Michelet og sitt forhold til tro i samtale med domprost Gudmund Waaler. Biskop Halvor Nordhaug blir med i panelet og bidrar med synspunkter på å være troende i et sækulert samfunn.

Inngang: 100 kr

 

Arrangør: Bjørgvin kirkeakademi og Kirkekomiteen i Bergen domkirke

Kontaktinformasjon for Nygård menighet

Besøksadresse:

Alfred Offerdals vei 30

5165 Laksevåg

 

Åpningstider:

Man-tirs-tors kl. 10-14


 

Postadresse:

Tlf: 55 30 81 80

Kontonr: 5083 05 45759

Vipps: Nygård Sokn

Organisasjonsnummer: 976 994 205

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"