Konfirmant 2019/20?

5.juni kl.18 blir det KickOff i Sælen kirke der vi forteller deg og foreldrene dine mer om konfeåret i vår menighet. I tillegg har dere fått noen infobrosjyrer i posten. Men papirer forsvinner fort, så du finner brosjyreteksten her også.

Konfirmanttiden gir en mulighet til å oppleve kirken på en ny måte. Denne tiden kan oppleves både som fin og litt vrien. Det er nemlig ikke alltid like lett å vite hva du skal mene, -hva du tror på, -hvem Gud er og hva du skal gjøre med livet etter hvert som du blir voksen. Som konfirmant vil du bli utfordret til å arbeide med flere av disse store spørsmålene.

I den sammenheng vil vi kanskje ha ulike utgangspunkt, men FELLES for alle er at vi er "UNDERVEIS SAMMEN" og at "GUD E MED "på laget! Du er velkommen til konfirmasjon i kirken - uansett om du tror, tviler eller bare er nysgjerrig. Bli med på en spennende reise frem til den store konfirmasjonsdagen!

KICK OFF 5. juni

Det er sikkert en del du lurer på i forhold til konfetiden. Kanskje har du ikke bestemt deg helt for om du vil konfirmere deg, eller kanskje er du spent på å få vite mer om leir og undervisning. Onsdag 5.6. Kl.18.00 er du og foreldrene dine invitert til KickOff der dere vil få mer informasjon om dette og om andre ting som er greit å vite. 

Konfirmasjonstiden i Sælen kirke består av tre ulike deler:

1.Felles måltid, undervisning og gruppetid.
Annenhver uke samles ulike grupper i kirken rett etter skoletid. Vi spiser et lett måltid, deretter samles vi i smågrupper!

2.Ung medvirkning i gudstjenester:
I løpet av året deltar du på 8 gudstjenester

3.Aktiviteter
Den kristne tro er mer enn teori. Vi vil også at du skal få gode opplevelser i gode rammer, -gjen­nom ulike aktiviteter, opptredener , leir og bøsse­innsamlingsaksjon.

Når året er over vil du forhåpentligvis ha blitt bedre kjent med deg selv og hva du står for og samtidig har du fått god kjennskap til Sælen kirke:) Vi kommer til å gjøre ulike ting gjennom året, noen ganger kun jentene og kun guttene. Noe gjør vi sammen alle, både gutter og jenter, som Syng Jul, SAMMENLEIR og Innsam­lingsaksjon. (Disse 3 er OBLIGATORISKE)

Grunnpris for konfeåret: 1850,- Dette dekker undervisnings­materiell, Bibel, leie av konfirmantkappe, leir i Bergensområdet og mat på samlinger gjennom året.

Sjømannskirkegruppen har KUN 12 plasser, trekkes ved loddtrekning 28.6.19, etter denne dagen vil det bli laget venteliste. Det trekkes 6 gutter og 6 jenter. Merk også prisen. 4950,- + grunnpris.

I denne gruppen møtes dere jevnlig gjennom året sammen med Frode som er vår sokneprest. Dere må også delta på alle fellesaktiviteter og dere kan være med på NATTCUP.(300kr ekstra). Frode lager en semesterplan som dere må følge for å kunne reise til London!

HEKTAleir på Lillehammer: Hekta er en stor konfirmantleir som arrangeres på Lillehammer i februar. Du som velger denne gruppen blir med på leir og deltar ellers på alle fellesaktiviteter for alle våre konfirmanter. Hekta koster 3000,- + vanlig konfirmantavgift på 1850,- Anine med flere ledere er ansvarlig for denne gruppen og vil reise sammen med de som velger HEKTA.

KRIK Fotball nattcup: I denne gruppen får du drive med det du kanskje liker aller best, fotball. Dere deltar med lag på Nattcup i Haukelandshallen i november sammen med 500 andre konfirmanter. Vi har tatt gull i cupen to år på rad , så her er det mulighet til å slå til med Gull igjen :) Vi stiller med flere lag. På hver samling vil dere også ha et tema for dagen. Morten og Signe er ledere for KRIK! Det koster 300,-(NATTCUP) + vanlig konfirmantavgift 1850,-

KRIK Aktiviteter: I denne gruppen vil dere drive med all slags aktiviteter og passer for deg som liker å være aktiv. Dere kommer til å leke og drive med mye gøy. Dere kan også stille med lag til Nattcup i Hakuelandshallen om dere ønsker det. Dere vil også ha samling hver gang dere møtes med et tema for konfirmasjonstiden. Signe og Morten er ledere for KRIK.  300,-(NATTCUP)+ vanlig konfirmantavgift 1850,-

Ung Produksjon: Deltakelse HEKTA Lille­hammer. Der vil dere livestreame allt som skjer på scenen når det er store show. Dere vil lære å filme med flerkameraproduksjon og dere kommer til å lage en film om konfirmantåret vårt her i Sælen. Petter Henriksen leder denne gruppen.

Redesign: Sammen gjør vi en forskjell og i denne gruppen sakl vi faktisk redesigne vårt ungdomsrom. Vi skal pusse opp gamle møbler og fikse rommet slik at det blir et sted dere ungdommer har lyst å være i. Vi skal også på lære litt om veldedig arbeid som drives av organisasjonen JOY. Gruppen ledes av Anine, Frida og Synne m.flere :)

Fra 5.6 er påmeldingen på nett åpen.

Viktige datoer som MÅ legges inn i kalenderen allerede nå: Disse er OBLIGATORISKE!

Søndag 8.9: Presentasjonsgudstjeneste: Du og dine foreldre møter opp i Sælen kirke kl 10.30. Vi lager en ungdomsgudstjeneste dere dere konfirmanter blir presentert for menigheten

SAMMEN konfeleir: 20-22.9: SAMMEN konfeleir er obligatorisk åpning av konfeåret. Vi er sammen med 900 andre konfirmanter. Vi skal bo/sove/spise/ samle opplevelser i Norhordlandshallen. En helg du sent vil glemme!

Søndag 27.10: Ungdomsgudtjeneste Kl. 18.00: Her lager vi en ungdomsgudstjeneste sammen med dere. Noen av gruppene deltar med diverse aktiviteter underveis i gudstjenesten. De det gjelder må møte kl 15 i kirken for å øve. Det vil komme frem på semesterplan i sept.

Fredag 22.11-23.11: kl 20.00-06.00: Nattcup for de gruppene det gjelder og de som vil være med. ( kan komme endring på dato)

Søndag 8.12 kl. 18.00: SYNG JUL: Vi synger julen inn sammen med ulike artister og alle oss som deltar. En svært godt likt tradisjon i Sælen.

Fasteaksjon tirsdag 31.3-2020: Vi samler inn penger og går med bøsser.

Fullstendig semesterplan vil foreligge 8.9. Men disse datoene ligger fast nå!

 


Ting du kanskje lurer på:

Hvem kan bli konfirmert? Alle som har lyst. Har du særskilte behov legger vi til rette for det.
Det er viktig at vi får vite om det!

Hvor finner jeg info? Onsdag 5.6. Kl.18.00 inviterer vi deg og dine foreld­re til "KICK OFF" for konfirmasjonstiden i Sælen kirke. Her vil dere få informasjon om året som ligger foran dere!

Hvordan melder jeg meg på? Du vil finne påmeldingsskjema på www.saelenmenighet.no/konfirmanter. Påmeldingen på nett starter først 5.juni etter KICK OFF!

Hva koster det? Det koster 1850,- å være konfirmant i Sælen kirke. Det dekker konfirmantbibel, undervisningsmateriell, mat på samlinger. Sjømannskirkegruppe koster ( ca.4950,-) som dekker fly og opphold i London med sjøgruppen. Grunnpris kommer i tillegg. KRIK fotball og KRIK aktivitet koster 300,- ekstra.

Familiens økonomi skal ikke være til hinder for å delta i konfir­manttiden. Ta kontakt hvis dere har behov for støtte. Så finner vi en løsning sammen.

Hvilke dager er selve konfirmasjonen: Våre dager for kullet 2019 /20 er søndag 26. april og søndag 3.mai. Dere velger selv dato og klokkeslett når dere melder dere på. Det vil være maks 20 konfirmanter pr. gudstjeneste!

Når gruppen er full, må du velge annen dag og/eller klokkeslett!

Ikke døpt, men lyst å bli konfirmert? Fullt mulig. Info kom­mer på møtet i Juni.


ER DET NOE MER DU ELLER DE HJEMME LURER PÅ?

Send epost til Anine: am367@kirken.no Mer info kommer 5.6 kl 1800 på "KICK OFF" i Sælen kirke. Der vil dere få info om foreldremøter og årsplan for konfirmasjon i Sælen kirke 2019/20!

PS: Anine Mildestvedt er menighetspedagog og ansvarlig for konfirmantåret 2019/20. Jobber 60% i Sælen, vil derfor være noen dager i uken hun ikke er på jobb her. Svar kommer så fort hun er bak maskinen igjen :)

Kontaktinformasjon for Sælen menighet

Besøksadresse:

Vardeveien 9

5141 FYLLINGSDALEN

Organisasjonsnr: 976 994 256

Tlf: 55 36 22 10
Epost:
saelen.menighet.bergen@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"