Høsten i Søreide kirke

Vi har på nytt måtte redusere aktiviteten i menigheten på grunn av ny smitteoppblomstring i Bergen.Vi prøver så godt vi kan å gjennomføre alt i henhold til smittevernplaner så det skal være trygt å komme til kirken. (Sist oppdatert 2 nov. 2020)

Gudstjenester

Det er gudstjeneste hver søndag kl. 11.00 og hver onsdag kl. 21.00. På onsdagskveldene er det en enkel hverdagsmesse med tekstlesing, men per nå uten nattverd.

Selv om det er tillatt å samle 200 mennesker på offentlige arrangement, gjør kirkerommet vårt at rundt 130 kan samles. Da holder vi en meters avtand mellom dem som ikke er i samme husstand.

Det er ikke nødvendig å melde seg på på forhånd. Alle som kommer, blir registrert med navn og telefonnummer for eventuell smittesporing. Det er derfor en fordel å være ute i god tid.

Det er maksimalt én dåp i en ordinær søndagsgudstjeneste, og det blir derfor seks egne dåpsgudstjenester i løpet av høsten. På disse er det inntil fire dåpsbarn. Det blir nattverd på gudstjenester der det ikke er dåp.

Det er søndagsskole på alle søndager som ikke har familiegudstjeneste, konfirmasjon eller skoleferie. Les mer om det litt lenger nede på siden.

De aller fleste søndager blir prekenen fra gudstjenesten lagt ut på vår podkast. Den kan du høre når du vil. Det blir ikke kirkekaffe inntill videre.

 

Andre møtesteder

Café 19
Fritidsklubben for femte- til sjuendeklassinger hadde høstens første treff allerede 21. august. Da møtte 29 «tweens» opp til lek og aktivitet. Den kvelden var hele samlingen utendørs. Det er planlagt én Café19-samling i måneden videre; 16. oktober og 20. november, fra kl. 19.00 til 21.00. Samlingen i september ble avlyst på grunn av innstramming i smittereglene i Bergen. Café19 holder til i ungdomslokalet nedenfor kirken, med mindre det er vær til å være ute. Det pleier å være leker, konkurranser, bordtennis, quiz, kiosk og andakt.

Tweenskor
I februar startet vi opp et nytt kor for 4. til 7. klasse. Barn fra fem forskjellige skoler rakk bare å ha tre øvinger før alt ble stengt. Koret starter opp igjen 2. september, og øver hver onsdag fra 17.30 til 18.30 i Ungdomslokalet. 

Familiekoret
Tirsdager i partallsuker øver Familiekoret fra 17.30 til 19.00.
Det vil si 29. september,
13. og 27. oktober,
10. og 24. november.
Søndag 8. november opptrer Familiekoret på familiegudstjenesten kl. 11.00.

Café Hjerterom
Hver torsdag kl. 11.00 er det et populært formiddagstreff med servering av vafler i kirken. Det starter opp igjen torsdag 3. september, med ekstra tilrettelegging for smittevern. Samlingene avsluttes med enkel tekstlesing og sang i kirkerommet.

Diakonatet
Diakonatet har sitt første møte i oktober, og vil fortsatt dele ut blomster til 80-, 85-,  90-, 95- og 100-åringer.

Babysang
Babysang starter også opp igjen 24. september. Det vil som vanlig være to grupper, og nå vil hver baby med forelder få tildelt hver sin matte på samlingen.

Søndagsskole og familiegudstjeneste
Det skal være enkelt å ta med seg barn på gudstjeneste i Søreide kirke. Det er enten søndagsskole eller familiegudstjeneste på søndagene, bortsett fra når det er konfirmasjon (13. og 20. september) og i skolens ferier (4. og 11. oktober og juleferien).
Tema for familiegudstjenestene er:
23. august: Førsteklasses skolestart
25. oktober: Høsttakkefest
8. november: Bok til 2- og 4-åringer
29. november: Lys våken
13. desember: St. Lucia

Juniorkonfirmanter
En gang i måneden er 5. klassinger invitert til trosopplæring like etter skolen. Før jul blir det på disse torsdagene:
24. september,
22. oktober og
19. november

MiLK
MiLK er en forkortelse for minilederkurs og er et kurs for ungdom som er ferdige med konfirmasjon. I høst starter vi opp et nytt kurs 24. september, altså bare fire dager etter de siste av årets konfirmanter er konfirmerte. På MiLK får man opplæring og praksis i å være en leder i kirkens arbeid under mottoet «Vær deg selv – stå opp for andre».

Korene som øver i kirken
Alle korene som øver i Søreide kirke, har startet opp igjen nå. Du kan lese mer om Jubilate, Sola Fide, Familiekoret og Tweenskoret på siden for musikk.

 

Ennå litt på vent:

Middag i kirken har vært et veldig populært tilbud annenhver tirsdag. Vi håper vi kan starte opp igjen i løpet av høsten, men det blir i alle fall ikke før høstferien.

Lokalhistorisk forum har også lyst til å starte opp snart, men avventer situasjonen noe.

Kontaktinformasjon for Søreide menighet

Besøksadresse:

Steinsviksveien 19

5251 Søreidgrend

 

Kontortid:

Mandag - torsdag kl. 09:00-15:00

Postadresse:

Steinsviksveien 19

5251 Søreidgrend

Tlf: 55 59 71 00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"