Vi ønsker alle en GLEDELIG PÅSKETID!

Her finner du en PÅSKEHILSEN fra sokneprest Jan Helge G. Eggestøl samt lenker til flere videoer som har blitt laget for påsken. Gjeldende restriksjoner på samlinger gjelder til 14.april - vi håper å kunne gjenoppta en del av våre aktiviteter etter det.

Påsken 2021 har på grunn av myndighetenes restriksjoner fått avlyst det meste av arrangementer og gudstjenester. Noe skjedde digitalt (se det enkelte arrangement for informasjon), og et par av gudstjenestene ble erstattet med Åpen kirke med mulighet for å komme inn i kirkerommet for å tenne lys, be og evt for samtale. 

Kirken er frem til 14.april stengt ned for det meste av aktivitet, men det blir holdt begravelser med inntil 50 deltakere.

HILSEN FRA SOKNEPREST JAN HELGE GRAM EGGESTØL:

En liten betraktning knyttet til Palmesøndag:

Evangelietekst: Matteus 26, 6-13
Det er palmesøndag. Dagen da Jesus rir inn til Jerusalem og blir hyllet som en konge og dagen han blir salvet til konge. Kvinnen heller dyr kostbar salve over kroppen. Han blir salvet for å være konge og han blir salvet for å dø. Kristus er kongen i et rike for alle som trenger å «bli salvet», bli påsmurt nåde, tilgivelse, framtid og håp. 

En salme for denne dagen og ved inngangen til den stille uke er "Se, vi går opp til Jerusalem" (Trykk på tittelen for å lytte til sangen).     

Skjærtorsdag er dagen da vi minnes at Jesus innstifter nattverden ved det siste måltidet han holder sammen med sine disipler. Her kan du se en video med betraktninger rundt kirkens nattverdfeiring knyttet til salmen "Hellige mysterium" (Trykk på tittelen for å se videoen).  

Langfredag er dagen da vi minnes Jesu sonoffer og død på korset. Vi markerte i år denne dagen med en innspilling av konserten som tradisjonelt innleder skjærtorsdagens nattverdgudstjeneste. Konserten var en del av Påskefest 2021 og opptaket var tilgjengelig på YouTube til og med 11.april.

En liten betraktning knyttet til Påskedag:

Evangelietekst: Mattes 28,1-10.
«Å salige stund uten like» er min favoritt påskesalme. Jeg tror det er melodien som gjør den til det. Det er en slik inderlighet tilstede som rører meg dypt. Når jeg synger denne salmen, blir jeg blank i øynene. Jeg fylles av en indre glede over at Jesus ikke er død, men lever.  Jeg går til graven sammen med kvinnene og fylles av den samme glede og undring. Og sammen med dem gleder jeg meg over å kunne frembringe Hans hilsen og synge det ut: «Han lever!» (Trykk på tittelen ovenfor for å høre Tore Kloster synge den flotte påskesalmen).

Andre påskedag deltar menigheten vanligvis på kveldsgudstjeneste i Slettebakken kirke. I år kan ikke denne gudstjenesten holdes som vanlig. Barnas påskedag på søndag etter påske går også ut dette året.

Til påske i fjor lagde vi en video vi kalte "Påske og kunst i Storetveit kirke". Du kan se den ved å trykke på tittelen. 

Påskehilsen fra sokneprest Jan Helge Gram Eggestøl

Kontaktinformasjon for Storetveit menighet

Besøksadresse:

Kirkevegen 27

5072 BERGEN

Postadresse:

Kirkevegen 27

5072 BERGEN

Tlf: 55 30 81 00

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"