Kulturnatt 2019

Fredag 13. september er det kulturnatt i Bergen sentrum. Det er mye spennende som skjer, også i sentrumskirkene. Alt er gratis. Få oversikten her.

En kulturnatt er, som ordet sier, noe som foregår til langt etter både sengetid og stengetid. Dette er en kveld der museer, gallerier og konsertsteder åpner opp dørene sine helt gratis fra kl. 18.00 til midnatt. Det skjer mye i kirker, gallerier, museer og i byrommet. Her er en oversikt over konsertene som skjer i bergenskirkene.


Konserter i Domkirken
Bergen Domkirke har stått, falt og blitt gjenreist i snart 900 år. Den har brent fem ganger, og har til overmål blitt truffet av en kanonkule i 1665. Kanonkulen står fremdeles i kirketårnet som et minne fra et slag på Vågen. Under kulturnatten fylles kirken med konserter.

19.00: Orgelresitasjon ved Benjamin Kallestein
20.00: Bergen Mannskor
21.00: BIT20: «Impermanent» av Tristan Perich

Sted: Domkirken
Tid: 19.00 – 22.00
Pris: Gratis

Arrangør: Kirkemusikk i Bergen Domkirke menighet og Kulturnatten

Utstilling i Domkirken

I Domkirken kan du også oppleve utstillingen om Elias Blix. 1836 - 1902. Den store salmedikteren som ikke var prest, den kjedelige stortingsmannen, språkgeniet, mannen som kristnet landsmålet. I 1869 gav Elias Blix ut det vesle heftet Nokre salmar, og la med det grunnlaget fir den nynorske salmetradisjonen. Bergen Kirkeautunnale markerer 150-års jubileet med den temautstilling, lånt ut av Ivar Aasen-tunet. 

Utstillingen er åpen fra 13. september - 6. oktober. Åpningstider: I forbindelse med konserter, gudstjenester og andre arrangementer.

Arrangør: Bergen Kirkeautunnale

Kammerkonserter i Mariakirken
Sjøforsvarets Musikkorps og Eikanger-Bjørsvik inviterer til en helaften med kammermusikk under årets Kulturnatt. Konsertene starter hver halve time fra kl. 18.30 til og med 21.00

Sted: Mariakirken
Tid: 18.00 – 21.30
Pris: Gratis

Arrangør: Kirkemusikk i Bergen Domkirke menighet, Eikanger-Bjørsvik og SFMK

Kulturnatt i St. Jacob kirke
I St. Jacob kirke blir det åpen kirke og huskonserter.

18:00 i Jakobssalen: Caja
Caja kommer inn i rekken av fremadstormende Bergens-artister. Med sin forlokkende stemme og pop låter i verdensklasse kan hun bli en av de store. Nærheten i denne akustiske fremføringen vil fange deg i Caja sitt eget univers. Med seg har hun musikerne Edvard Tronstad og Jon-Anders Orlien.

19:00 i Jakobssalen: Billie’s White Gardenias
Denne nye bandkonstellasjonen ønsker å fremføre «En Hyllest Til Lady Day». Det blir liflige jazz låter fra Billie Holiday’s spennende katalog. Det er i år 60 år siden den verdensberømte artisten gikk bort. Det loves et spennde uttrykk og deilig atmosfære.

Bandets medlemmer: Piano: Eirik Breivik Minde, Kontrabass: Edvard Mjanger, Slagverk: HC Dalgaard, Trompet: Hans Marius Andersen, Vokal: Giske Bratli

Sted: St. Jacob kirke
Tid: 17:00 - 21:00
Pris: Gratis

Arrangør: Bergen Domkirke menighet

Klokkespill i Johanneskirken
Johanneskirken har kveldsåpent under årets Kulturnatt, og på menyen står det klokkespillkonserter. Kveldens klokkenist er nederlandske Goos ten Napel, og han byr på tre konserter denne kvelden, med start kl. 18.00, 19.00 og 20.00

Sted: Johanneskirken
Tid: 18.00 – 21.00
Pris: Gratis

Arrangør: Kirkemusikk i Bergen Domkirke menighet og Kulturnatten

Les hele programmet for kulturnatt her.
Kulturnatten arrangeres av Unison as i samarbeid med Bergens Tidende ved hjelp av tilskudd fra Bergen kommune og Hordaland Fylkeskommune.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"