Dømt til evig fortapelse - Bergen kirkeautunnale IKON

Praktisk informasjon

Fra:24.9.2021 - kl.18.00

Til:24.9.2021 - kl.19.15

Sted:Bergen domkirke

Arrangør:

«Du er fanget i Djevelens listige garn, besudlet av det verdslige og nedrige liv!»

Det var beskjeden 18 år gamle Wenche fikk da hun ville bli skuespiller. Over 40 år senere har fordømmelsen blitt til en personlig beretning om hvor mye det koster å ta egne valg.

I denne forestillingen viser skuespiller Wenche Strømdahl oss hvordan hennes livsreise artet seg, etter å ha blitt dømt til evig fortapelse av forstanderen i en norsk frikirke på starten av 70-tallet. Det skulle ta henne flere år å trosse denne fordømmelsen og kjempe seg fri fra forventningene, finne forståelse og ikke minst – forsoning.

Angrep fra autoritetspersoner kan være vonde å takle for unge mennesker i sin mest sårbare fase av livet. Det handler om hvordan ord får lov til å ta alt for stor plass – og om hvordan vi må kjempe mot dem for å meisle ut vår egen vei. Hva gjør dette med troen til et menneske? Strømdahl begynte sitt liv i kristne miljøer og historien når sitt naturlige endepunkt i katedralen.

Dømt til evig fortapelse ble opprinnelig produsert i samarbeid med Nidaros domkirke og Vår Frue menighet, og fremført i Nidarosdomen. Domkantor Petra Bjørkhaug har komponert musikk og spiller orgel til denne forestillingen. Musikken fra det mektige Riegerorgelet i Bergen domkirke vil gjennom forestillingen være en viktig medspiller til Strømdahls monolog. Regien står Aslak Moe for.