Alt mellom himmel og jord på Nordnes - i Nykirken: Gjenoppbyggingen etter krigen

Torsdag 6. februar vil forfatter Dag Bakka ta deg med på en dramatisk reise til tiden rundt eksplosjonen på Vågen og gjenoppbyggingen av Nordnes etter krigen.

Torsdag 20. april 1944 kl. 08.39 skjer eksplosjonen som skal sette dype spor i Bergen og Nordnes sin historie. Det nederlandske ammunisjonsskipet «Voorbode» med 120 tonn ammunisjon kom i brann og detonerte ved festningskaien på Vågen. 158 mennesker ble drept i eksplosjonen og flere tusen ble skadet. 

Under eksplosjonen fikk Nykirken store skader, tårnkuppelen kollapset og folk i området rundt måtte evakuere hjemmene sine. Bydelen Nordnes blir forandret for alltid, mange av husene, menneskene og smauene ble borte under eksplosjonen og brannene som fulgte.

 

Temasamling: Alt mellom himmel og jord på Nordnes - i Nykirken

Torsdag 6. februar vil forfatter Dag Bakka fortelle mer om eksplosjonen og gjenoppbyggingen av Nordnes etter krigen.

Temasamlingene torsdager i Nykirken er en del av prosjektet «Veien Videre i Nykirken». Ønsket er å skape en uformell samlingsplass for folk på Nordnes, der de i samspill med kirken og ulike inviterte gjester skal prøve å finne en god måte å være kirke på Nordnes i fremtiden.

Presentasjon av "Cross of Nails"

Samme kveld vil Naglekorset – «The Cross of Nails» presenteres for byens innbyggere for første gang. Bergen domkirke menighet blir med i fellesskapet «The Community of the Cross of Nails”. Prosjektet er et nettverk av over 235 kirker, veldedighetsorganisasjoner, fredsbyggende senter og utdanningsinstitusjoner – alle inspirert av Coventrys ødeleggelseshistorie under andre verdenskrig - og gjenoppbyggingen og fornyelsen av kirken.

Innlemmelsen i nettverket markeres under gudstjenesten i Bergen domkirke søndag 9. februar kl. 11.00 og under gudstjenesten i Mariakirken 9. februar.

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"