Hva gjør vi for hverandre i corona-skyggen?

Kjære deg som bor i Jeløy menighet!

Hver dag siste uka har en av oss ansatte vært  foran alteret i kirken og bedt for alle corona-pandemien rammer. Det har vært godt å møte Jesu blikk på glassmaleriet og tenke på at Han også ser meg og deg og dine og er like nær alle. Vi velger å tro det uten se det. Vi har bedt Jesus velsigne dere, beskytte og hjelpe dere alle gjennom det som ligger foran. Gi den enkelte av oss sin fred, utholdenhet og håp i corona-skyggene vi alle lever i.

Dette har gjennom uka gitt oss en god følelse av at vi hører sammen tross avstand og stengte kirkedører på Jeløy. Dørene i kirken er fortsatt stengt av hensyn til smittefaren. Men vit at en av oss sitter alene og tenner lys på bønnegloben og ber på vegne av alle dere som ennå er forhindret fra å gjøre det selv.

Vi ønsker nå at så mange som mulig kan være sammen med oss i bønn. Be hjemme selv om det kan føles rart og uvant. Det meste annet er jo det nå. Tenn et levende lys og fest blikket på det. Be med eller uten ord, tenk til Gud som ser oss i mørket vi opplever. Vi tror han hører også vår ordløse nød og lengsler som en bønn. Da lar vi lyset skinne i mørket. Det lyset mørket ikke har overvunnet.Det påsken snart handler om.

Men som menighet er utfordringen ikke bare å be. Etter nattverden i kirken ber vi om «å se den nød du har sett og å elske vår neste som oss selv». Vi kan alle ta en prat. Med hverandre som medmenneske her vi bor. Slett ikke alle «er» på sosiale medier. Tenk derfor på hvem i nabolaget ditt du aner kan trenge støtte og hjelp. Hvem som bor alene, er i karantene, hjemme fra skole eller jobb, som er syke eller du tenker sliter i risikogruppene nå og kan ha vanskelige dager. Følg innskytelsene som ofte kommer. Ta en ekstra telefon eller prat over gjerdet og spør den du møter hvordan de har det. Da er du en neste der du bor. Det trenger alle å møte. For vi er i samme båt alle og trenger å oppleve at vi hører sammen - tross 2 meter avstand og alt det andre i dugnaden vi star sammen om! 

Vi som ber i kirka tar imot ønsker om at vi tenner lys og ber for dem. Send bare en SMS til 95778601.              På vegne av staben i Jeløykirken ønsker jeg deg en god dag! Gud velsigne deg og bevare deg!

Vennlig hilsen Bjørn Tore Pettersen

Kontaktinformasjon for Jeløy menighet

Besøksadresse: Per Sivles vei 3A 1511 Moss

Telefon: 91 65 60 50

Åpningstider: Tirsdag, onsdag, torsdag og fredag kl 10.00 - 14.00 Mandag stengt

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"