Kirkefestdagene 2020

MISKS KIRKEFESTDAGER 23. oktober - 8. november FRA KAOS TIL KOSMOS

For femtende året på rad har Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) gleden av å kunne ønske velkommen til kirkefestdager, en årlig festival som denne høsten arrangeres i perioden fredag 23. oktober til søndag 8. november. Årets tema er «Fra Kaos til Kosmos».

På grunn av koronasituasjonen er det for tiden spesielt mange utfordringer både for arrangører og utøvere. Det er derfor en ekstra stor glede å likevel kunne tilby vårt trofaste publikum et bredt og variert program. Vi ønsker at festivalarrangementene skal være en grønn oase av gode opplevelser i en tid preget av mye usikkerhet og uro. Programmet vil bli gjennomført med stor vekt på trygghet og sikkerhet innenfor de til enhver tid gjeldende smittevernregler. På grunn av redusert antall plasser oppfordrer vi publikum til å være tidlig ute med å sikre seg billetter (via Hjertnes kulturhus/hjertnes.no). 

MiSK er siden 2018 inne i en syklus av høstfestivaler som belyser ulike sider av begrepet «Retninger». Årets tema «Fra Kaos til Kosmos» sier noe viktig om vår felles streben, som enkeltmennesker og samfunn, etter harmoni i en uharmonisk verden. Kampen for frihet, rettferdighet og fred er sterke, retningsgivende krefter i våre liv. Kunstnere, kulturaktører og trossamfunn kan være viktige stemmer i dette bildet ved å hente visdom fra Frans av Assisis bønn om bl.a. å «bringe kjærlighet der hatet rår, forlatelse der urett er begått og lys der mørket ruger». For det er ved å se hverandre med Skaperens kjærlighetsblikk vi kan gjøre kosmos av kaos. 

I åpningsarrangementet 23. oktober inviterer MiSK til en gripende litteratur- og salmekveld, der publikum får sjansen til å bli bedre kjent med en svært fargerik kulturpersonlighet, nemlig forfatteren Edvard Hoem, som tidligere i år ble utnevnt til kommandør av St. Olavs Orden for sin fremragende innsats for norsk litteratur og kulturarv. Medvirkende er også sanger-ekteparet Charlotte Fongen og Magne Fremmerlid samt Sandefjord kammerkor med sin dirigent Svein Rustad. Senere samme kveld fremføres konsertforestillingen «Musikal musikal!» på Hjertnes. Dette er et samarbeid mellom MiSK og Sandefjord Storband/Hans Mathisen m.fl., og samme forestilling spilles også to ganger dagen etter, dvs. lørdag 24.10. 

Deretter går det slag i slag med navn som Camilla Kjøll, Louisa Tuck og Christian Ihle Hadland i «Kammermusikalsk mestermøte», Vestfold Symfoniorkester med topp solister, stort kor og dansere i «Operagalla», Per Arne Dahl, Margaret Skjelbred, Sandefjord musikkorps, Tønsberg domkirkes jentekor, Sandefjord barnekor, Odd Johan Overøye, Marie Lille Haugen, Trude Kristin Klæbo, Frøydis Grorud, Mannskoret Sønner av Døtre, Dissimilis, Margrethe Fredheim, Tone Kummervold, Magnus Staveland, Oslofjord Kammerfilharmoni m.fl. I tillegg får vi skoleforestillinger, festivalgudstjenester, filmkveld og klokkespillkonserter. Så det er mye å glede seg til. Velkommen skal dere være! Ta gjerne med deg årets program fra kirken! Følg med på misk.no for flere detaljer om arrangementene og oppdateringer/endringer.

Her kan du få en oversikt over alt som skjer på kirkefestdagene.

Foto: Paal Audestad

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"