Viktige skjema

Her finner du informasjon om skjemaer som må være i orden før vielsen.

Både brud og brudgom skal fylle ut skjemaet Erklæring fra brudefolkene før prøving av ekteskapsvilkårene. Forloverne fyller ut Forlovererklæring. Ved navneendring skal det sendes Meldingsskjema for navneendring til folkeregisteret. Par som skal gifte seg i utlandet må på forhånd ordne alle nødvendige papirer i Norge.

Link til disse skjemaene ligger på Skatteetatens nettside - www.skatteetaten.no. Velg Folkeregisteret - og Ekteskap. Når du logger inn, kan du sende inn skjemaene digitalt via Skatteetatens webløsning.

Skjemaene kan også skrives ut og fylles ut for hånd. Du finner skjemaer og forklaringer her. Skjemaene kan også fås ved oppmøte på Folkeregisteret, du finner nærmeste skattekontor her. Ferdig utfylte papirer sendes til:

Skatteetaten
Postboks 9200 Grønland
0134 OSLO

Papirene må sendes Folkeregisteret tidligst 4 måneder, og senest 1 måned før bryllupet. Det er Folkeregisteret som undersøker om de som vil gifte seg oppfyller vilkårene for ekteskap. Dette kan ikke vigselspersonen gjøre. Prøvingsattesten fra Folkeregisteret blir sendt til en av brudefolkenes bostedsadresse. Attesten skal leveres til den som skal foreta vigselen. Den kan også sendes direkte til vigsleren dersom paret har oppgitt denne adressen på skjemaet. Attesten er gyldig i fire måneder.

Tidligere ekteskap
Dersom noen av brudefolkene har vært gift tidligere, og folkeregisteret ikke har registret skilsmisse eller dødsfall, må personen legge fram bevis for at ekteskapet er opphørt. Utenlandsk skilsmissebevilgning eller dom må først godkjennes av fylkesmannen. Den som har vært gift, og som levde i formuefellesskap da ekteskapet opphørte, må i visse tilfeller ha erklæring fra tidligere ektefelle om status i skiftet. Folkeregisteret kan gi nærmere opplysninger, tlf. 800 80 000.

Utenlandske statsborgere
En utenlandsk statsborger som ikke er fast bosatt i Norge må framlegge attest fra offentlige myndigheter i hjemlandet som beviser at det ikke er noe til hinder for at det blir inngått ekteskap. I tillegg er det nødvendig med dokumentasjon på oppholdstillatelse hvis man ikke allerede har arbeidstillatelse, oppholdstillatelse eller bosettingstillatelse.

Vigselsattest
Etter vielsen vil den som vier paret melde til Folkeregisteret at vielsen er gjennomført. Det er Folkeregisteret som utsteder vigselsattest. Brudefolkene kan få med seg en stemplet melding om vigsel fra vigselspersonen. Denne gjelder som midlertidig vigselsattest og kan være nødvendig ved f.eks. bryllupsreise i utlandet rett etter vigselen.

Kontaktinformasjon for Modum menighet

Besøksadresse:
Åmot kirke
Kapellveien 1
3340 Åmot

Telefon: 32 78 32 30 
Telefon- og besøkstid: 
Kl. 9-14   (Man-fre)
Kl. 10-14 (I skolens ferier)

E-post:
kirkekontor@modumkirke.no
Vipps:
Vippsnummer 123702
eller søk opp Modum Sokn

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"