Nikolai skal presentere den unge Bach

Søndag 22. november klokka 18 blir det cembalokonsert i Nesodden kirke. Da slår cembalist og vikarorganist i Nesodden kirke, Nikolai Endresen Dahl, an gamle og vakre toner.

Den unge Bach og hans forgjengere er tema når cembalist Nikolai Endresen Dahl holder konsert i Nesodden kirke.

Han vil knytte sammen klavermusikken som har preget den unge Bach. På programmet står virtuose stykker i den eventyrlige stylus fantasticus , fargerike fantasistykker, lekre dansesatser i fransk stil, så vel som et par små, ukjente perler fra Bachs innerste krets. Musikk av Dietrich Buxtehude, Georg Böhm, Jan Pieterszoon Sweelinck, Girolamo Frescobaldi, Christian Ritter, François Couperin, Johann Bernhard og Johann Sebastian Bach.

For å sikre publikum en trygg og god konsertopplevelse, er annenhver benkerad avstengt i Nesodden kirke og kapasiteten redusert til 25 personer. Det anbefales derfor å reservere billett på forhånd. I henhold til FHIs smittevernbestemmelser føres det liste over alle deltagere. Denne vil makuleres etter to uker.

Billetter kan reserveres her.

Endresen Dahl hører til en ny generasjon av lovende, unge musikere i Norge som spesialiserer seg innen tidligmusikk. Med en uvanlig rik klang og et sterkt fokus på sangbarhet, har han en svært egen tilnærming til alle tasteinstrument – enten det være seg cembalo, orgel eller flygel.

Med bakgrunn som sangelev i videregående skole, fulgte to år med cembalostudier på Norges Musikkhøgskole hos Christian Kjos. Nikolai flyttet deretter i 2015 til Nederland, hvor han gikk i lære hos verdensledende tastespillere Richard Egarr og Olga Pasjtsjenko ved Conservatorium van Amsterdam.

Siden høsten 2018 har Nikolai hatt en stadig travlere tilværelse som frilansmusiker med internasjonalt nedslagsfelt, med Nesodden som sin base. Han samarbeider jevnlig med en rekke sangere, så vel som Ensemble Wirakocha – en gruppe som spesialiserer seg i det mangslungne barokkrepertoaret fra Latin-Amerika. Det siste året har han hatt opptredener ved bla. sommerfestivalen Frescobaldi-Akademiet, Oslo Ladegård, så vel som Ringve - Norges nasjonale Musikkmuseum.

Konserten er støttet av Fond for Utøvende Kunstnere (FFUK) og Nesodden kirkelige fellesråd.

Kontaktinformasjon for Nesodden Kirkelige Fellesråd

Nesodden Kirkelige Fellesråd
Tangen Nærsenter, Vestveien 51
1452 Nesoddtangen

Kirkesenteret ligger i 2. etasje på Tangen Nærsenter, oppgang sør-øst.

 

Åpent hver dag klokka 9–15
(sommertid 9–14)

Tlf 66 96 58 20 klokka 12–15
(sommertid 10–13)

Fyll inn epost og klikk på «subscribe» for å abonnere på kirkens nyhetsbrev:

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"