Juni = Grønn måned

En grønn menighet: hva vil det si? Søndag 6. juni er det Skaperverkets dag og da blir det satt ekstra fokus på at vi må ta vare på alt som er av natur.

Menighetene i Nesodden er grønne menigheter. Det innebærer at vi ønsker å ta på alvor at Vern om Skaperverket er en del av det kristne oppdraget.

Borg bispedømme markerer i juni grønn måned. Da vil menighetene i bispedømme særlig fokusere på det ansvar vi har for å ta vare på Skaperverket.

Dette gjøres på ulike måter både lokalt og regionalt. Lokalt med for eksempel bønner bedt på gudstjenester, ulike aktiviteter med mer. Regionalt markeres måneden blant annet med innvielse av Håpets katedral på Isegran i Fredrikstad, lørdag 5. juni.

Håpets katedral er et flerreligiøst samarbeid hvor Borg bispedømme er en sentral aktør. Man har samlet plast og annet som har blitt etterlatt på strender og i havet, og brukt dette som materiale til å lage en «katedral».  Reisverket er inspirert av stavkirkearkitektur og taket er et storslagent plastmaleri.

Vi anbefaler alle på Nesodden om å stikke innom Håpets katedral. Håpets katedral skal minne oss om hvor viktig det er å ta vare på verdenshavene.

Les mer: hapetskatedral.no

Kontaktinformasjon for Nesodden Kirkelige Fellesråd

Nesodden Kirkelige Fellesråd
Tangen Nærsenter, Vestveien 51
1452 Nesoddtangen

Kirkesenteret ligger i 2. etasje på Tangen Nærsenter, oppgang sør-øst.

 

Åpent hver dag klokka 9–15
(sommertid 9–14)

Tlf 66 96 58 20 klokka 12–15
(sommertid 01.07-31.07.21 klokka 9–12)

Fyll inn epost og klikk på «subscribe» for å abonnere på kirkens nyhetsbrev:

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"