Kom, kom på konsert 15. november!

Frister vakker musikk en tidlig søndagsettermiddag i november? Kom og hør duetter og solosanger skrevet av to av 1600-tallets største musikalske skikkelser.

Venite, venite! Kom, kom!

Venite, venite! Kom, kom! - til en konsert hvor vakker musikk fra begge sider av Alpene møtes! Vi byr på en rekke lysglimt i høstmørket, med duetter og solosanger skrevet av to av 1600-tallets største musikalske skikkelser. Heinrich Schütz regnes ofte for å være den protestantiske kirkemusikkens far, mens Claudio Monteverdi på den andre siden er blant de mest betydningsfulle komponistene i den katolske motreformasjonen. Til tross for religiøse motsetninger reiste Schütz den gang, som mange andre tyske musikere, til Italia for å absorbere den nye, uttrykksfulle barokkstilen.

I sentrum av det italienske musikklivet befant Monteverdi seg, som kapellmester i Markuskatedralen i Venezia. Ikke bare møttes Schütz og Monteverdi i Venezia; sannsynligvis studerte også den unge Schütz hos Monteverdi i en periode.

Monteverdi sin uovertrufne sans for musikkdrama skinner gjennom i alle hans verker, både i den verdslige så vel som geistlige musikken han skrev. Mens Monteverdi arbeidet nokså likevektig innen mange forskjellige sjangre, ligger det kunstneriske tyngdepunktet til Schütz i kirkemusikken som er bevart etter ham. Disse verkene gir gjenlyd fra møtet med Monteverdi og Italia, med ildfulle og fargerike ordmaleri som alltid står i tjeneste til det sangteksten.

Vi kjenner på stor musikalsk gjensyns- og formidlingsglede, da vi omsider har muligheten til å konsertere i lag etter nedstengningen i våres. Retningslinjene til FHI følges nøye for å sikre en trygg og god konsertopplevelse for alle publikummere.

Medvirkende:

  • Linnéa Sundfær Casserly, sopran
  • Ingeborg Aadland, sopran
  • Nikolai Endresen Dahl, orgel

Tid, sted, pris:

  • Nesodden kirke, 15. november kl. 12.30
  • Billettpris 250 kr. Da kapasiteten i kirkerommet er svært redusert for å sikre god avstand, anbefaler vi alle å kjøpe billett på forhånd. Her finner du Facebook-arrangementet.

Vel møtt til en vakker høstkonsert fylt med små mesterverk!

Kontaktinformasjon for Nesodden Kirkelige Fellesråd

Nesodden Kirkelige Fellesråd
Tangen Nærsenter, Vestveien 51
1452 Nesoddtangen

Kirkesenteret ligger i 2. etasje på Tangen Nærsenter, oppgang sør-øst.

 

Åpent hver dag klokka 9–15
(sommertid 9–14)

Tlf 66 96 58 20 klokka 12–15
(sommertid 10–13)

Fyll inn epost og klikk på «subscribe» for å abonnere på kirkens nyhetsbrev:

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"