Sommeråpne kirker i Sør-Aurdal

Ved siden av fjorder og fjell er kirkebyggene noe av det fineste Norge har å vise frem. De har en helt spesiell samfunnsmessig posisjon som våre viktigste kulturminner. I andre land finnes borger og slott bevart fra riktig gamle dager. I Norge er kirkebyggene vår viktigste kulturhistoriske skattekiste.

Store geografiske avstander og spredte befolkningsmønstre førte til at kirkebyggene helt frem til nyere tid, var de viktigste samlingsstedene hvor folk møttes og fikk informasjon utenfra.

I kirkebyggene finner man våre trosforestillinger og trosfortellinger, bygningshistorie, håndverks- og kunsthistorie. De er ofte lokalmiljøets viktigste og mest påkostede bygg.

Kirkesøk.no
På nettstedet http://www.kirkesok.no/ finner man informasjon om hvilke kirker som holder sommeråpent i 2016. Der kan man også gjøre seg bedre kjent med alle de andre kirkebyggene i Den norske kirke. Tilgjengelighetsinformasjon for hvert enkelt kirkebygg finnes også her.

Stikke innom?
Start planleggingen av ferien nå og legg inn et kirkebesøk eller to på veien. Benytt anledningen til å oppsøke kirkerommets stillhet for å meditere eller be en bønn. Utforsk kirkenes kunst, arkitektur og historie.

Vis varsomhet
Kirkebyggene inviterer til varsomhet og respekt. Noen av dem er nesten 1000 år gamle. Slitasje som følge av lang tids besøk, og det faktum at mange av kirkene er av tre, utgjør risikofaktorer som det er viktig at de besøkende tar hensyn til. Gjester bes om å følge de anvisninger og regler som finnes på stedet.

Sommeråpne kirker i Sør-Aurdal:
Reinli stavkyrkje: hver dag unntatt onsdag, hele skoleferien mellom kl. 11.00-17.00

Hedalen stavkirke: hver dag unntatt mandag hele skoleferien mellom kl. 1100-1700

VELKOMMEN!

Kontaktinformasjon for Sør-Aurdal kirkelige fellesråd

Besøksadresse:
Tingvollbakkin 9. 
Kirkekontoret ligger i u-etasjen på kommunehuset i Bagn.

Postadresse:
Tingvollbakkin 15, 2930 BAGN

E-post:post.sor-aurdal@kirken.no.
Telefon: 61348580 
Telefon- og besøkstid: 
Tirsdag-torsdag  09-15

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"