Gravferd

Det er stille i kirkerommet. Alle blikk er rettet mot kista som er vakkert pyntet, men likevel så naken. Buketter og kranser bærer med seg sterke følelser fra de sørgende. Takk for alt! Umistelig. På gjensyn.

Når et menneske dør, er det mye som skjer. For det første må de etterlatte forholde seg til sine egne følelser og sin egen opplevelse av det å miste noen. Ved dødsfall vil de pårørende bli kontaktet av en prest, som kan hjelpe med å sortere og håndtere sorgen som plutselig er en realitet.

Videre hjelper presten med å forberede seremonien i kirken. For det andre er det mange praktiske ting som skal ordnes. Her søker de fleste hjelp hos begravelsesbyrået som er godt kjent med alt som skal gjøres. På kirkekontoret avklarer vi hvor graven skal være og kan ellers bistå med annen hjelp etter pårørendes ønske.

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"