13-20, hvis du ønsker noen å snakke med

13-20 Ullensaker er et gratis samtaletilbud for deg som er 13-20 år. Du kan kontakte oss om store eller små ting du tenker på. Les mer om tilbudet her.

På grunn av Covid-19, også kjent som det nye Koronaviruset, vil vi i 13-20 i en tid fremover finne alternative måter å ha samtaler med ungdom på.
 
Det som skjer nå kan virke skremmende, og det kan være godt å snakke med noen dersom du er engstelig eller redd. På grunn av stengning av skoler og universiteter blir mange ungdommer tvunget til å holde seg hjemme, og det kan føre til at en kan kjenne seg isolert og ensom.
 
Vi er tilgjengelige på telefon, det betyr at dersom du trenger noen å snakke med kan du ringe eller sende tekstmelding til oss. Vi fortsetter også å svare på spørsmål på hjemmesiden, og det er mulig å chatte med oss på Facebook.
 
Vi ansatte i 13-20 blir oppfordret til å ha hjemmekontor så mye som mulig for å unngå smitte. Vi blir av samme årsak også oppfordret til å ikke reise med kollektiv transport i rushtiden for å unngå store folkemengder. Dette fører til annerledes dager, og det påvirker kapasiteten vår.
Fra mandag til fredag mellom 09:00 og 15:00 er vi tilgjengelige:
Monika                40814015
Marit                   40814012
Jon Olav              98267838
Eli                       90510637
Anna                   48991347
 
Alle ungdommer som vi er i regelmessig kontakt med vil bli kontaktet og få oppfølging etter avtale med den enkelte.
 
Tiltakene vil gjelde frem til 25. mars, med mulighet for endringer underveis.
 

Faktaopplysninger

Hva er 13-20?
13-20 er et samtaletilbud for ungdom i alderen 13-20 i Ullensaker. Dette tilbudet ble opprinnelig startet av Den norske kirke i Bærum, og vi i Ullensaker har hentet inspirasjon derfra til å starte opp lokalt her.  Fokuset til 13-20 er å være en støtte for ungdom og deres foresatte i ungdomstiden, en periode i livet som kan oppleves krevende for mange. 13-20 ønsker at tilbudet skal bidra til at ungdom blir sett og anerkjent for den de er, slik at de kan være trygge på seg selv i møte med andre. På den måten kan ungdom oppleve mening og mestringsfølelse, samt bli bevisst egne holdninger. Tilbudet er helt gratis, og det trengs ikke henvising. Vi har taushetsplikt. 

Hvem jobber i 13-20?
13-20 Ullensaker har foreløpig to ansatte, Ragne (60 %) og Anna (20%). Disse er voksne som ønsker å være fleksible og tilgjengelige, og ha tid til det ungdommene forteller. De er fagutdannede personer, i sosialt arbeid og diakoni, som har god erfaring fra å jobbe med denne målgruppen.

Hvor holder vi til?
Vi holder til i høyre kontorfløy i Jessheim kirke. Vi bruker døra på enden av huset.

Samtalene med 13-20 kan foregå på samtalerom, på en gåtur, på et rom på skole, eller andre steder hvor det er best for ungdommen å møtes. 13-20 sitt mål er å møte ungdommen med respekt og fleksibilitet. Det innebærer at noen ganger ønsker ungdommen å ha andre med i samtalen. Ungdommene trenger ikke foreldrenes samtykke for å ta kontakt.

Hvordan jobber 13-20?
13-20 ønsker å møte ungdom både gjennom enkeltoppfølging og gjennom å være til stede på skoler og ulike arrangementer for ungdom. Vi tar gjerne imot forespørsler om å starte samtalegrupper på skoler. Vi ønsker å bidra inn i det forebyggende arbeidet i kommunen der hvor det er behov. I tillegg er 13-20 tilgjengelig på internett – facebooksiden 1320 Ungdom i Ullensaker og www.13-20.no

Hvordan kan ungdom og foreldre best ta kontakt?
Ta kontakt på sms, ring, send mail, send melding på meldingsboksen på facebooksiden, eller send inn anonyme spørsmål på hjemmesiden (denne er under opparbeiding). 

Hvem står bak samtaletilbudet?
13-20 er en del av Den norske kirkes diakonale tjeneste. Diakoni er kirkens omsorgsarbeid, og handler om å møte mennesker med nestekjærlighet og respekt. I 13-20 ønsker vi å være medvandrere for ungdom. Det innebærer å gå ved siden av, i ungdommens tempo, og sammen reflektere over ungdommens ulike valg og muligheter.  
 

13-20, som har sin opprinnelse fra Bærum, ble startet for å være et forebyggende tilbud for ungdom i Bærum hvor det var behov for det. Siden oppstart har 13-20 etablert samarbeid med Sandvika Storsenter, NOKAS, Utekontakten, Oppfølgingstjenesten, Ungdomstjenesten, Barnevernet, Politiet, NAV, helsesøstrene og skolene. Eksempler på dette er samarbeid om seksualundervisning med helsesøster på noen skoler, jentegrupper i samarbeid med ansatte i menighetene, og tilbud om samtaler for ungdom som er tatt for stjeling på Sandvika Storsenter.  

Vårt mål i Ullensaker er å skape gode lokale samarbeid slik at vi lokalt kan samarbeide om hvordan 13-20 kan fungere best mulig for ungdommer her i kommunen vår.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"