Søndagstanker 11. november 2018

Matt. 14,22-34. Å gå på vannet Fra allehelgensdagen går vi til en ny søndag hvor vi møter fortellingen om Peters vandring på vannet. Denne teksten er latterliggjort i århundrer, for alle som prøver seg, gjør den samme erfaringen: De går under.

Søndagstanker

Søndag 11. november

25. s. i treenighetstiden.          

Matt. 14,22-34.

 

Å gå på vannet

 

Fra allehelgensdagen går vi til en ny søndag hvor vi møter fortellingen om Peters vandring på vannet. Denne teksten er latterliggjort i århundrer, for alle som prøver seg, gjør den samme erfaringen: De går under.

Likevel leser vi teksten med stor glede, for Jesus har trosset større vanskeligheter enn dette. Er han herre over døden, er ikke dette verre enn at det kunne la seg gjøre.

Miraklene i Det nye testamente er som oppmuntrende vink fra det paradiset som en gang gikk tapt. Siden den gang har menneskeheten slitt med ondskap, nød og død.  Miraklene forteller om en som er mektigere og han kommer til oss på opprørt hav i alle betydninger av hva det kan innebære.

Han strekker hånden ut til alle som trenger hjelp når grunnen de står på er farlig eller umulig. Med nåde og barmhjertighet står han klar til å berede en grunn som aldri forvitrer. Når våre relasjoner går i stykker, mistenksomhet og hat får styre oss og frykten driver oss i alle retninger, kaller han oss tilbake til plassen som bærer.

Derfor ligger det dyp trøst i denne fortellingen, og i tillegg en oppfordring til ikke å tro at vi kan sikre oss på egen hånd. God søndag.

                                                           

Gunnar Øvstegård.

 

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"