Søndagstanker 13. august 2017

Søndagstanker

 

Søndag 13. august

10. søndag i treenighetstiden

Tekst: Luk. 5, 27-32

 

 

DET ER IKKE DE FRISKE SOM TRENGER LEGE

 

Nei, selvfølgelig er det ikke det! Hvem vil påstå noe sånt? Det er Jesus. Han svarte fariseerne og de skriftlærde. De spurte Jesus hvorfor han var hjemme hos Levi og spiste og drakk med tollere og syndere.

         Saken er at Jesus hadde kommet forbi Levi som satt i tollboden. Han sa: “Følg meg!” Levi reiste seg og gjorde det. Tenk å bare gå! Helt uten videre. Hva med jobben, fremtiden, familien? Han må ha visst noe om Jesus på forhånd. Jeg vet sannelig ikke om jeg hadde våget en så usikker framtid….

         Så inviterer Levi til selskap! Og selvfølgelig var det mange andre tollere der også. De var kjent for å ta mer enn de skulle i toll, så populære var de ikke. Ihvertfall ikke blant friseerne og de skriftlærde som var opptatt av å holde alle lovene. Tollere = syndere. Er du troende skal du ikke omgås syndere – eller?

         Det er ikke de friske som trenger lege. Hvis du ikke synder, trenger du ikke nåde. Synder du, trenger du Guds nåde. Vi har alle samme verdi for Gud. Han gir meg ikke verdi etter hva jeg har prestert. “Sorry”; her sitter jeg i glasshus! Jeg vurderer mennesker slik jeg ikke burde! Gud ser til hjertet; er du klar til å ta imot tilgivelse og bli fylt av en kjærlighet som gjør at du bare MÅ gi den videre? Heldigvis er det lov til å prøve – å feile – og prøve igjen!

 

                                                                                     Marianne Hole Skjermo

 

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kirkeverge
Dene Støe: 66 10 81 45 /
957 37 009

Konsulent
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"