Søndagstanker 6. august 2017

Søndagstanker

Søndag 6. august

9. søndag i treenighetstiden

Tekst: Matt.11, 28-30

 

 

KOM TIL MEG – OG JEG VIL GI DERE HVILE!

Dette sa Jesus for å forklare jødene den nye troen. “Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og jeg vil gi dere hvile”. Har du hørt det før?  Gi dine bekymringer og tunge tanker til Jesus, så får du hvile. Jippi! Endelig hjelp å få! Men er det så enkelt?

         Han sa også:”Ta mitt åk på dere og lær av meg.” Ta mitt åk? Et gammelt ord. Hva kan Jesus ha ment? Skulle vi ikke bare gi over alt vanskelig og få hvile? Skal vi “bære” noe også? Er ikke et åk noe du tar over skuldrene for å bære for eks. vannbøtter? Hvilket åk var det Jesus bar?

         “For mitt åk er godt og min byrde lett, “ sier Jesus. Kan åket være at han ER en del av den treenige Gud som elsker hvert enkelt menneske? At denne kjærligheten gjorde at Jesus valgte å dø for deg, slik at du kan få del av denne kjærligheten? Snakker vi om synd, tilgivelse og nåde?

         Gud tåler ikke synd. Når vi ikke holder Guds bud, synder vi. Guds evige ønske er at vi får del av Hans kjærlighet. Da må vi være syndfrie. Derfor sendte han sin sønn. Ved å tro på Jesus får vi syndenes tilgivelse. Det er nåde!

 “Ta mitt åk på dere og lær av meg,” sa Jesus. Han hjelper oss å “bære” sorg, skuffelser og bekymringer. Våger du å ta imot frelsen og la Guds kjærlighet fylle deg?

 

                                                                                     Marianne Hole Skjermo

Kontaktinformasjon for Ullensaker Kirkelige Fellesråd

Dersom du har konkrete spørsmål om de kirkelige handlingene, eller du ønsker å gjøre avtale om dåp eller vigsel, ta kontakt med menighetskontoret i ditt sokn.

Har du spørsmål om gravferd, feste av gravsted, stell av graver eller andre spørsmål relatert til kirkegård og kirkebygg, ta kontakt med kirkevergens kontor.

Kst. kirkeverge
Helle Thode: 66 10 81 45 /
412 73 472

Prost Øvre Romerike
Liv Berg Krohn-Hansen:
907 38 416

Konsulent
Dene Støe: 957 37 009

Postadresse fellesrådet/
kirkevergen:
Postboks 470
2051 Jessheim

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"