Dåp

Dåpsdagen er en stor dag, for barnet, for familien, for faddere, for venner og menigheten. Gjennom dåpen blir man en del av et fellesskap som strekker seg over hele verden – og gjennom alle tider. Dette fellesskapet er bygget opp omkring troen på Jesus Kristus, Guds sønn og menneskenes frelser. Med tre håndfuller vann - til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn - blir man bundet sammen med Jesus Kristus og medlem av i Den norske kirke.

Jesus døpte ikke, men utfordret mennesker han møtte til å være sammen med ham og følge ham. Etterfølgerne til Jesus fikk i oppdrag å gi dåpen videre til mennesker over hele verden og å undervise om Guds gode vilje med menneskenes liv. I bibelteksten som blir lest i dåpsliturgien, sier Jesus: "Jeg har fått all makt i himmelen og på jorden. Gå derfor og gjør alle folkeslag til disipler: Døp dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lær dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende." (Matteusevangeliet kapittel 28, vers 18-20).

Ofte skjer dåpen i en søndagsgudstjeneste og vi tilbyr dåp på de fleste gudstjenester vi har. Men kanskje er ikke dette det mest praktiske eller ønskelige for deg? Noen ganger kan veien til døpefonten virke ekstra lang og kronglete. I Kroer, Nordby og Ås ønsker vi å gjøre den kortere for deg, og inviterer også til lørdagsdåp noen ganger i året. I 2019 har vi satt opp følgende Dåpslørdager: 9.mars i Ås kirke, 27.april i Nordby kirke, 21.september i Ås kirke, 16.november i Nordby kirke. For dåp i Ås og Kroer kontakt oss på telefon 6496 2340, eller velg elektronisk dåpspåmelding under. For dåp i Nordby kontakt oss på 64962670. Vi ønsker alle velkommen!

Sitat

For så høyt har Gud elsket verden at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Johannesevangeliet, kapittel 3, vers 16