DÅP PÅ EN LØRDAG -går det an da?

Det er mange som døper barna sine i kirkene i Ås og både dåpsfolk og menighet opplever disse søndagene som en fest. Noen ganger har jeg hørt et lite sukk fra gjester, som kommer langveis fra til dåpsselskap, at tiden i kirken og i selskapet etterpå kan bli noe knapp og at de derfor må bryte opp for tidlig for å rekke hjem. Dette har fått meg og andre her på kirkekontoret til å tenke at kanskje kan vi ha dåp på en lørdag? I vårt naboland Sverige, som jeg ofte er i, er dette ganske vanlig og jeg har deltatt på flere dåp der.

Hos oss er det tradisjon med dåp i søndagens gudstjeneste kl. 11.00, sånn har det alltid vært. Men – er det noe i veien for å prøve en lørdag. For gjester langveis fra er jeg sikker på at dette blir et godt tilbud, for i Ås er det jo sånn at mange kommer langveis fra og slår seg ned her og stifter familie. Og når de ønsker dåp skal jo folk fra hjemplassen ofte delta i dåpen i kirken og i selskapet etterpå – og da kan det sikkert passe bra at gjestene ikke behøver å returnere før ev. neste dag.

For å se om dåp på en lørdag er et godt tilbud, gjør vi et forsøk.

Lørdag 18. mars kl. 13.00 lager jeg en dåpsgudstjeneste i Ås kirke. Jeg får med meg kantor Jostein Grolid, da er det musikalske på plass, også lager jeg en god ramme rundt selve dåpshandlingen slik at dette blir en fin opplevelse for oss alle sammen. Og de som skal døpes behøver jo ikke å være bare små barn. I vår kirke døpes mennesker i alle aldre. Noen synes kanskje at å bli døpt i en vanlig gudstjeneste, når man er blitt voksen, er litt i meste laget. Kan en lørdag passe bedre?

Vær velkommen.

 

Georg Børresen

Sokneprest i Ås

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"