Drop-in-dåp: Helt enkelt og like stort!

Har du måtte avlyse barnedåpen på grunn av korona, eller har du selv et ønske om å bli døpt? Nå tilbyr vi drop-in-dåp i Ås kirke den 19. juni. Enklere blir det ikke.

- Folk forteller oss at de gang på gang har fått utsatt eller avlyst barnedåpen. Vi tror det er et behov for at vi arrangerer disse drop-in-dåpene, sier Ingrid Ulvestad Øygard, barne- og ungdomsprest i Kroer og Ås menigheter.

- Og folk i alle aldre, unge som godt voksne, er selvfølgelig også velkommen til å bli døpt. Det er aldri for sent, og vi skal ta godt imot dem, sier Ingrid.

Slik foregår drop in dåp
En drop-in-dåp kjennetegnes av at ingen forberedelser er nødvendig. Man bare møter opp i kirken, undertegner et skjema, har en samtale med presten og blir døpt. Man kan komme alene eller i følge med andre. Kirken stiller med faddere om nødvendig. Du må også ha med seg gyldig legitimasjon.

Dåp uten stress
- Dåp foregår vanligvis på gudstjeneste, og hører til i menighetens fellesskap. Drop-in-dåpen er bare selve dåpshandlingen. Men det er en fullverdig dåp, like fin og høytidelig som en vanlig dåp. Meningen er å gjøre dåpen så enkel og tilgjengelig som mulig. Mange forbinder barnedåp med press om stort selskap og mye stress. Det trenger ikke å være slik. På drop-in-dåp er det ingen kleskoder, for å si det sånn.

I Ås kirke har vi åpen for drop-in-dåp fra kl. 11-13.

I kirken vil sokneprest Jan Kay Krystad foreta selve dåpshandlingen. Den som vil døpes må ikke tidligere være døpt, ikke være medlem i et annet trossamfunn og barn under 15 år må ha godkjenning fra foreldre eller verge.

En fin sermoni
Vi tror det blir fint! Dåp en av de fineste tingene vi gjør. Og så liker vi å finne nye måter å senke terskelen for å komme i kirken. Kanskje en del opplever at barrierene forsvinner gjennom tilbud som drop-in-dåp?

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"