Nå eier menighetene egen grunn

Bare glade ansikter å se da eiendomsoverdragelse av kirkelige eiendommer fra Asker kommune til menighetene i Asker ble signert.

Ordfører Lene Conradi og leder for Asker kirkelige fellesråd, Nils Inge Haus, signerte i dag avtalen om overdragelse av kirkelige eiendom fra Asker kommune til de fem soknene i gamle Asker: Østenstad, Vardåsen, Holmen, Heggedal og Asker. Avtalen ble godkjent av Asker kirkelige fellesråd 22.5. og Asker kommunestyre 24.9. Ordføreren var glad for at avtalen ble signert før sammenslåingen med den nye kommunen: - Dette er fint å kunne rydde opp i eiendomsforholdene før overgangen til den nye kommunen. Nils Inge Haus uttrykte tilsvarende stor tilfredshet med at et møysommelig arbeid over mange år endelige er sluttført på en god måte. Avtalen innebærer at alle kirker og kirkegårder i henhold til kirkeloven er soknets eiendom.

Avtalen innebære blant annet at Vardåsen kirke blir et sameie mellom kirke og kommune, at Askertun og Asker gravkapell blir kirkelige eiendom, at Heggedal får parkeringsarealer tilknyttet kirken og atkomstveien til Holmen kirkested forblir soknets eiendom.

Kontaktinformasjon for Asker kirkelige fellesråd

Asker kirkelige fellesråd 

Besøksadresse:  Kirkelia 5, 

1384 Asker 

Telefon: 66754090 

Telefon- og besøkstid: 

Man-fre 09.00-15.00

E-post: post.asker@kirken.no

Ansvarlig redaktør: John Grimsby, kirkesjef i Asker

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"