Kirkegårdstilhørighet

I kirkegårdsvedtektene § 2A sies det:

Avdøde personer innen kommunen skal gravlegges på Østenstad kirkegård, bortsett fra de som sokner til Asker sokn som kan gravlegges på Asker kirkegård.

Dette gjelder kun ved opprettelse av nytt gravsted uansett om en tilhører Den norske kirke eller ikke. Om noen allerede har et gravsted på Asker kirkegård som kan benyttes gjelder ikke reglen om bostedsadresse. Om man er i tvil om hvilket sokn en tilhører kan man kontakte gravferdskontoret for å få det avklart, eller man kan gå inn på http://www.kirken.no/.  Fyll ut feltet "Finn din menighet" med gatenavn og husnummer. Du vil da få vite hvilket sokn du tilhører.

 

Gravlagte på kirkegårdene

Mange ønsker å vite hvor på kirkegården en grav ligger. Nå er det mulig å finne dette på nettet. De gravlagte på kirkegårdene i Asker er lagt ut med navn, fødselsdato, dødsdato, gravnummer, og for noen et foto av gravminnet.

Gå til forsiden og fyll ut feltet "Gravsøk". Gravnummeret du får opp angir gravens plassering. Gravnummeret består av fire tall med punktum mellom. Det første angir kirkegård, det andre gravfelt, det tredje rad og det fjerde gravens plassering i raden. Oversiktskart over kirkegårdene ligger på nettstedet du er inne på nå, gå til hovedmeny og "Kirkegårdene", velg Asker eller Østenstad der finner du link til detaljkart.  Finn feltet på kartet og let etter graven.

De som er gravlagt anonymt vil du ikke finne, selv om du vet at de er gravlagte på Asker eller Østenstad kirkegård. Når det gjelder gravlagte hvor det står "slettet" under gravnr. er graven slettet, og du vil ikke finne gravens nøyaktige plassering. Her kan det nå være satt opp et nytt gravminne med andre navn.

Kontaktinformasjon for Gravplassmyndigheten i Asker

Postadresse: 
Gravplassmyndigheten i Asker
Kirkelia 5
1384 Asker

 

Besøksadresse:
Kirkelia 9
(kjelleren på Asker kapell)

Kontaktinformasjon:
Telefon: 66754095
gravferd.asker@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"