Gravferder ved tiltaksnivå B

Fra og med mandag 26. april blir Asker satt på tiltaksnivå B. Det medfører enkelte lettelser i tiltakene knyttet til gravferd. Vi redegjør her for hvilke regler og retningslinjer som nå gjelder ved gravferder i Asker kommune.

Mandag 26. april blir Asker flyttet fra 5a til 5b i covidforskriften. I Smittevernveileder for Den norske kirke tilsvarer dette tiltaksnivå B, som er omtalt på side 10-11.

  • Ved gravferd og urnenedsettelse kan 100 inntil delta ved faste tilviste plasser innendørs og 200 utendørs. Nødvendig medvirkende som kirketjener og organist kommer i tillegg.
  • Ved allsang anbefaler vi fortsatt 2 meter avstand mellom alle som ikke bor sammen til vanlig.
  • Det er plikt til å bruke munnbind i situasjoner hvor det ikke er mulig å holde 1 meters avstand. Dette gjelder ikke for barn under 12 år, eller for de som av medisinske eller andre årsaker ikke kan bruke munnbind

Selv om forskriften og smittevernveilederen tillater inntil 100 deltakere ved innendørs arrangementer, kan antallet begrenses ytterligere av kirkebyggets størrelse.

Salmesang hører til kirkens ordning ved gravferd, uten at det nødvendigvis må være allsang. Bruk av solister eller innspillinger kan være gode alternativer.

Vi anbefaler bruk av munnbind under hele gravferden.

Kontaktinformasjon for Gravplassmyndigheten i Asker

Postadresse: 
Gravplassmyndigheten i Asker
Kirkelia 5
1384 Asker

 

Besøksadresse:
Kirkelia 9
(kjelleren på Asker kapell)

Kontaktinformasjon:
Telefon: 66754095
gravferd.asker@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"