Asker menighet våren 2020

Det er en annerledes tid - og en tid stadig i endring. Her kan du holde deg oppdatert på hva som skjer i Asker menighet, og samtidig lese litt om ukene som har gått siden landet "stengte".

Oppdatert lørdag 29. mai:

Hverdagen er i ferd med å likne mer og mer på seg selv, og vi gleder oss til å møtes til stadig flere fellesskap. Nedenfor kan dere se en foreløpig oversikt over gudstjenester og andre aktiviteter i Asker kirke de neste ukene.

Asker kirke fremover (med forbehold om endringer):

 • Onsdager: De fleste onsdager er det bibelmeditasjon i kirken kl. 10.15 og 11.30: Alle er velkomne, men ta helst kontakt med Karoline Astrup i forkant, så deltakerene kan fordeles jevnt på de to gruppene. Onsdag 3. juni blir det bare bibelmeditasjon kl. 10.15 (grunnet en gravferd kl. 12).
 • 30. mai kl. 14.00 - 16.00: Drop-in-dåp ved blant annet biskop Kari Veiteberg.
 • 31. mai kl. 11.00 og kl 12.30: Høytidsgudstjenester med nattverd i to omganger. Ved K. Astrup og I. K. Malmbekk. Asker kirkekor.
 • 1. juni kl. 18.00: Åndedrettsmeditasjon 2. pinsedag ved K. Astrup og Tord Gustavsen. Det blir en kontemplativ stund med guidet fokus på pust og tilstedeværelse i nådens lys; og med et nytt blikk på bønneleddene i Fadervår, koblet til kroppen. Det er mulig å forhåndsbestille plass ved å sende en mail til K. Astrup.
 • 7. juni kl. 11.00: Gudstjeneste med dåp og nattverd ved K. Astrup og G. G. Bagstevold.
 • 7. juni kl 12.30: En kort nattverdgudstjeneste ved K. Astrup og G. G. Bagstevold.
 • 7. juni kl. 20.00: Yogagudstjeneste ved K. Astrup
 • 14. juni kl. 10.00: Lukket dåpsgudstjeneste
 • 14. juni kl. 11.00: Gudstjeneste med nattverd ved M. Sivertsen

I forbindelse med alle gudstjenester og kirkelige handlinger forholder vi oss til gjeldende smittevernrestriksjoner. I hovedsak betyr dette følgende:

 • Frem til 15. juni er det en adgangsbegrensning på 50 deltakere per seremoni/ aktivitet.
 • God håndhygiene (tilgjengelig hånddesinfeksjon ved alle innganger)
 • Avstand: minimum én meter mellom alle som ikke er i samme husstand
 • Minst mulig berøring av inventar og utstyr (det legges program på stoler/ benker)
 • Syke personer (og personer med luftveissymtomer) kan ikke delta.
 • Berøringsflater rengjøres i forkant og etterkant av alle seremonier.
 • Nattverd utdeles ved hjelp av særkalker (i første omgang engangsbeger)
 • NB: Av hensyn til eventuell smittesporing, er vi pålagt å føre lister over alle tilstedeværende. Listene oppbevares trygt, og makuleres etter 10 dager.

For mer informasjon, se smitteveilederen for kirkelige handlinger. Det blir også gitt informasjon i utdelt program og i forkant av hver seremoni.

 

Ytterligere informasjon og kontakt:

Nedenfor finner dere informasjon om tiden som har gått. Selv om vi gradvis åpner opp for fysiske møtepunkter, vet vi det er flere som av ulike grunner ikke kan delta på disse. Ta veldig gjerne kontakt om dere ønsker det. Vi er glade for å høre fra dere, og vi gjør mer enn gjerne avtaler om samtaler, enten på telefon og - der det lar seg gjøre - i fysiske møter (på forsvarlig avstand - innendørs eller utendørs). Se kontaktinformasjon her.

Om noen har bilder fra denne tiden som dere ønsker å dele med flere her inne, send dem gjerne til sokneprest Karoline, så legges de ut her.

Med ønsker om alt godt, og Guds fred til dere alle! 

 

UKENE SOM HAR GÅTT:

Uke 11: Samtidig som landet "stengte", ble også kirkens dører stengt. Samtidig begynte vi så smått å øke vår digitale aktivitet. På facebook og på hjemmesiden. Det ble dessuten gjennomført en dåpsseremoni. Her kan du se et glimt fra forberedelsene 15. mars. Og sokneprest Karoline inviterte til daglig fordypning i Johannesevangeliet.

Uke 12: Den første hele uken i en ny og krevende tid. Alle menighetens ordinære aktiviteter ble avlyst. Møter foregikk på nett. Samtaler over telefon. Den norske kirke i Asker opprettet en felles facebookside for hele Askerkirken, og soknepresten ble bedt om å dele en liten filmandakt. Kantor Ingvild og prest Marita delte en musikkandakt fra Maria budskapsdag 22. mars.

Uke 13: Både ansatte og frivillige i menigheten var aktive på telefon. Konfirmantansvarlige på instagram. Barnekoransvarlige på nett. Det ble også tydelig at samtaler på tur/vandring ute kan være et godt alternativ til å møtes på et kontor. Det gikk med bekymring opp for mange av oss at vi ikke ville kunne møtes i kirken i påsken. Menighetens ansatte begynte å planlegge en digital feiring av høytiden.

Uke 14: For første gang i historien ble Kirkens Nødhjelps fasteaksjon gjennomført uten fysisk bøssebærende ungdommer. Det ble imidlertid en digital aksjon som engasjerte mange, og på landsbasis ble det samlet inn NOK 20.861.206,-. Denne uken møttes yogakonfirmantene på nett, og NRK fulgte sokepresten gjennom flere av ukens dager. Prester og kantor samarbeidet med diverse solister om å lage musikkandakter til hver av påskens helligdager, og menighetsrådet møttes digitalt for første gang.

Uke 15: Den stille uken... Ekstra stille i år. Og tøff for mange. Uten fysiske fellesskap utover i hjemmene. På alle helligdagene + påskeaften ble det delt andakter digitalt. Les mer om menighetens program i dette påskebrevet. Musikkandaktene er dessverre ikke lenger tilgjengelige, pga tono-restriksjoner. Ansatte i Askerkirken lyste velsignelsen sammen, men hver for seg, og delte på facebook. Langfredag (10. april) ble det lagt ut et kors på kirketrappa, og mange tok turen forbi kirken med blomster og lys i løpet av påskehelgen.  Påskedag (12. april) var vi flere som møttes utenfor kirken mellom kl. 13.00 og 15.00 - det var godt å kunne ønske hverandre god påske ansikt til ansikt, om enn fortsatt på avstand. Håpet er ikke avlyst!

Uke 16: Hverdag igjen, men fortsatt i unntakstilstand. Fortsatt med videomøter, fortsatt med korøvelser og konfirmantundervisning digitalt, og fortsatt - for mange av oss smertefullt - få fysiske møter. Det skulle vært speidergudstjeneste i kirken 19. april. I stedet dro prest Marita på strandtur med et par speidere, og laget en digital speiderandakt til oss alle. 2. søndag i påsketiden ble en liten gutt døpt i en egen dåpsseremoni, og etterpå var vi flere som møttes til litt påskesang og en enkel liturgi utenfor kirken.

Uke 17: Prest Karoline inviterte alle som vil være med, til daglig morgenbønn (det er ikke for sent å bli med).  Landet begynte så smått å åpne opp, og vi fikk for første gang lov til å åpne kirken for fem av gangen. Møter og barnekorøvelser ble fortsatt gjennomført digitalt, men staben er i ferd med å planlegge for utvidete fellesskap. Søndag 26. april møttes noen av oss på kirkebakken. Kantor Ingvild og Hege og Richard Blichfeldt spilte for dem som kom forbi, og de som ville gå inn i kirken for en stille stund, fikk anledning til det. Det ble tross alt en fin 3. søndag i påsketiden. Om kvelden ble det lagt ut en yogagudstjeneste fra Asker kirke (den blir liggende en ukes tid)

Uke 18: For første gang siden landet "stengte", var vi onsdag  29. april igjen noen som møttes til bibelmeditasjon i kirken (to grupper med fem + fem deltakere). Vi leste fra Johannesevangeliet om sorgen som skal bli til glede - ord og fellesskap til oppmuntring og trøst for flere av oss. Ten Sing spilte inn en digital fellessang og søndag 3. mai ble Iben Nicoline døpt.

Uke 19: Igjen var vi flere som møttes til bibelmeditasjon og samtaler i to omganger onsdag. ta kontakt med sokneprest Karoline, om du ønsker å bli en del av dette fellesskapet. Søndag 10. mai ble fire barn døpt, i fire forskjellige seremonier.

Uke 20: Kirkekoret hadde sin første korøvelse på to måneder! Bibelmeditasjonene ble igjen gjennomført onsdag formiddag. Det ble på facebook delt en digital bønnevandring fra Asker kirke. Ten Sing hadde sin første korøvelse på mange måneder, og menighetsrådet møttes også fysisk for første gang siden mars. TUBUR var tilstede, og presenterte en strålende revidert trosopplæringsplan. Det ble ellers en verdig og flott grunnlovmarkering i og utenfor Asker kirke 17. mai. 31 mennesker benyttet seg av åpen kirke, og mange tok turen forbi kirkebakken mellom 12 og 14, og fikk gleden av å lytte til både Asker kirkekor og Ingunn Bjørgo (trekkspill) og Ingvild på piano. Dagens høyepunkt ble for flere av oss sammen å synge "Ja, vi elsker" på kirkebakken.

Uke 21: Staben hadde sitt første fysiske stabsmøte siden 11. mars - det gjorde godt å sitte samlet igjen, om enn fortsatt på god avstand. 5 + 6 deltakere deltok på bibelmeditasjon. Liv-Iren, Marita og Karoline var på to femtimers lange turer i marka med friluftskonfirmantene (onsdag og torsdag). Det var veldig fint endelig å møte ungdommene ansikt til ansikt igjen. Søndag ble det feiret åpen gudstjeneste for første gang siden 8. mars - en glede!

 

 

Kontaktinformasjon for Asker menighet

Asker menighet

Kirkelia 3

1384 Asker

Telefon: 66754090

Telefon og besøkstid:

Mandag - fredag 08.30 - 15.30

Mail: asker.menighet.asker@kirken.no

Asker kirke ligger i Kirkelia 7

Kontonummer: 1620 30 33110

Vippsnummer: 11783

Kirkeskyss: 91153563


Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"