Den stille uke og påsken i Asker menighet 2021

I forbindelse med enda en påskehøytid der vi ikke kan møtes til fysiske gudstjenester i kirkene, blir det kanskje viktigere enn noen gang, å løfte frem og minne hverandre om påskens budskap. Om lyset som er sterkere enn mørket.

Håpet blir aldri avlyst

«Se, mørket vinner aldri over lyset. La håpets flamme skinne, sterk og klar!
For ennå kjemper noen for det gode, og ennå deler noen det de har.»

Gjennom fastetiden (så lenge vi ennå fikk møtes til gudstjenestefellesskap) har vi i Asker menighet sunget Sindre Skeies fastetidssalme hver søndag – med ett nytt vers for hver uke. Og vi har nettopp blitt minnet om lyset som er sterkere enn mørket. Her kan du finne tekst og noter til hele salmen.

La oss holde fast i det. La oss holde fast i håpet, på vei inn i «den stille uke» og påskens høytid. Og la oss huske at vi fortsatt hører til i et fellesskap – om enn vi for tiden må tenke nytt om hvordan vi kan legge til rette for å erfare det.

Asker menighet gjennom den stille uke og påskehøytiden:

Digitalt nærvær: Fra og med palmesøndag til og med påskedag vil det daglig bli delt en liten hilsen på menighetens facebook-side og facebook-gruppe. Det innebærer blant annet filmer med påskefortellingen, påskesalmer og en påskenattsgudstjeneste.

Påskevandring i kirkerommet: Påskeduken legges ut i kirkens midtgang, og det blir lagt til rette for en vandring gjennom påskens fortellinger. Ta kontakt med prest Marita Elvemo Sivertsen, og hun vil åpne dørene og forklare hvordan vandringen kan foregå. Egnede tidspunkter kan f.eks være skjærtorsdag ettermiddag eller langfredag formiddag.

Påskemeditasjoner: Bli med på en daglig tekstmeditasjon med fordypning i påskens tekster – hjemmefra eller fra hytta eller hvor du måtte være. Sokneprest Karoline Astrup vil være i kirken i forbindelse med de daglige meditasjonene, og åpner mer enn gjerne – etter avtale – for at enkeltpersoner (eller par/ enkeltkohorter) kommer for å være sammen med henne under meditasjonene. Ta kontakt for å gjøre avtaler. Les mer om påskemeditasjonene her.

I forkant eller etterkant av meditasjonene er det også mulig å gjøre avtaler om å komme inn i kirken for annet enn meditasjon. Se mer nedenfor.

Samtaler, turer, nattverd, lystenning: Både prester og diakon er på ulike måter tilgjengelige gjennom påskens dager, og vi åpner gjerne kirkedørene for enkeltmennesker. Det kan være for lystenning, en prat, nattverd, bønn, stillhet eller noe helt annet. Telefonkontakt er også et alternativ, og vi kan gjerne bli med på en tur, om noen måtte ønske det. 

Utendørs: Det står et fint lite tre midt mellom kirken og Askertun, som vi ønsker å omgjøre til et påske-tre – ved deres hjelp. Bruk kreativiteten og fantasien, og bidra med å påskepynte det. Husk å henge opp noe som tåler vær og vind, og fest eventuell pynt godt nok til at det ikke blåser bort og blir liggende å forsøple i naturen et sted. Pynt kan være f.eks. påskeegg, laminerte ord eller bilder, et kors eller hva vet vi… ?

Påsketre 2.jpg

Langfredag vil vi i år igjen legge et steinkors på kirketrappa. Kanskje du vil legge turen forbi kirken i løpet av høytiden og eventuelt legge igjen en blomst eller sette fra deg et lys.

Gudstjenester på TV og radioVi minner ellers om at NRK sender gudstjenester og påskekonserter via TV og/eller radio gjennom hele påsken. Kirken sentralt har også flere sendinger. Her kan dere finne en god oversikt.

Med ønsker om en velsignet påskehøytid – med håp og strimer av lys inn i hver krinkel og krok av det mørket vi hver især måtte bære på!

Kontaktinformasjon for Asker menighet

Asker menighet

Kirkelia 3

1384 Asker

Telefon: 66754090

Telefon og besøkstid:

Mandag - fredag 08.30 - 15.30

Mail: asker.menighet.asker@kirken.no

Asker kirke ligger i Kirkelia 7

Kontonummer: 1620 30 33110

Vippsnummer: 11783

Kirkeskyss: 91153563


Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"