Estland

NMS samarbeider med Den lutherske kirken i Estland (EELK) og sammen med dem er Holmen menighet med på å gjøre tro til handling og gi håp i håpløsheten.

Hvis du vil lese mer om Estlland og om arbeidet Holmen menighet er med på å støtte i landet gjennom NMS, kan du følge lenken til websiden til NMS under bildene. Der finner du også de siste nyhetsbrevene.

De to Norsk Misjonsselskap-støttede menighetene i Mustamäe og Saku gjør noe konkret for mennesker som sliter. De deler ut mat og går på husbesøk og tar dermed utfordringen fra Bibelen bokstavelig.

Under kommunisttiden ble kirken i Øst-Europa undertrykt og aktivt motarbeidet. Heldigvis sørget kristne for at både sanger og bibelhistorier ble videreformidlet til neste generasjon, på tross av farene det involverte. I dag trenger kirker i Estland støttespillere for å ”komme på banen” igjen. For en del år tilbake fikk NMS forespørsel om å bistå den lutherske kirken i Estland med å bygge opp et kristent ungdomsarbeid som hadde ligget nede siden mellomkrigstiden.

I dag støtter NMS opplæring av ungdomsledere som skal starte opp arbeid i sine lokale menigheter. Det blir videre drevet et spennende kristent mediearbeid av og for ungdom der en når mange  gjennom magasin og sosiale medier og rekrutterer talenter innen media til å bruke sine evner i kristen sammenheng. Det er store behov for å bygge opp igjen levende kirker der folk faktisk bor, og derfor er NMS også involvert i menighetsplanting og kirkebygging. NMS har både misjonærer og ettåringer i Estland.

Estiske Katarina gikk bare i kirken til jul og påske. Hør historien om hvordan ett år i England forandret livet hennes.

Estland: Utruste ungdomsledere

 

Kontaktinformasjon for Holmen kirke

Adresse til Holmen kirke og kontor er Nesbruveien 55, 1396 Billingstad.

Vis på kart

Telefon: 66 75 40 90 

Org.nr. 971522437

Åpent kl. 10.00-14.00 mandag til fredag.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"