Ord til trøst og håp

En ny smittebølge er over oss. Gudstjenester og andre samlinger avlyses. Vi kan likevel dele håpet, troen og kjærligheten, og vi kan fortsette å be. Her er et ord for dagen:

 Herren Guds ånd er over meg,
          for Herren har salvet meg.
          Han har sendt meg
          for å forkynne et godt budskap for hjelpeløse,
          for å forbinde dem som har et knust hjerte,
          rope ut frihet for dem som er i fangenskap,
          og frigjøring for dem som er bundet,
          for å rope ut et nådens år fra Herren

(Jes 61,1-2)

Hvor lenge må man egentlig vente på hjelpen fra Gud? Profeten Jesajas ord gikk til israelittende i en tid da folket hadde vært lenge i fangenskap i Babylon, 700 år før Kristus. Profeten kom med trøst og håp til et folk som kjempet med troen på fremtiden.

Som kristne har vi lært at å tro er å håpe på det vi ennå ikke ser. Troen på at bedre tider vil komme, bærer gjennom tunge tider. Så også nå. I vanskelige tider for landet vårt og for hele verden, men mest av alt for det enkelte mennesket som føler seg isolert, lyder ordet fra Gud, ord som Jesus gjentok en lørdag morgen da han møtte opp i synagogen i hjembyen Nasaret. Igjen forkynte han håpet slik at folk ble glade.

Men hva gjør vi når løftene er fine, men det likevel ikke skjer noe, hva når det tar uker, måneder og år, tåler troen å vente så lenge? Vi er blitt vant til å vente og leve i usikkerhet etter at pandemien brøt løs. Alle sier at det kommer til å bli bra til slutt  - men når?  

Kanskje har du også opplevd det, at troen forandrer seg når livet forandrer seg. Kanskje du hadde en sterk og trygg tro på Gud en gang, men så skjedde det noe som gjorde at du ikke var så sikker lenger? Til deg som har det sånn, har jeg lyst til å dele noen ord til trøst. Jeg vil si at det du nå opplever som en svak og vaklende tro, kanskje først og fremst er en tro som har blitt prøvet. Og den troen du en gang hadde som var så sterk og sikker, det var kanskje en tro som aldri hadde opplevd virkelig motstand eller blitt utsatt for slitasje.

Troen din er ikke nødvendigvis svak, men den er blitt en kjempende tro som stiller spørsmål og ikke er skråsikker, men leter etter svar og håper på hjelp.  

Israelittene gikk i mange hundre år uten å høre noe fra Gud. Skal vi tro på bibelen, er det vanligere ikke å høre noe fra Gud enn å høre noe fra Gud. Forsamlingen i synagogen i Nasaret var blitt så vant til at Gud var taus, at da Jesus grep bokrullen fra Jesaja og proklamerte i dag er disse skriftordene blitt oppfylt mens dere hørte på, hadde de vondt for å tro det.

Men slik er Gud, og dette er vårt håp: At Gud kommer når vi minst venter det, og gjennom mennesker vi ikke har forventninger til. Nådens år er like rundt hjørnet, det kommer til oss på nakne barneføtter. Og når vi er mange som tror og håper sammen, hjelper det ganske mye.

Han en god dag!

Hilsen Astrid, prest

Kontaktinformasjon for Østenstad menighet

Besøksadresse/postadresse:

Østenstad kirke,

Gudolf Blakstads vei 40,

1392 Vettre

Tlf. 66754090

Sentralbordet er åpent hverdager kl. 09.00-15.00

Kontonummer: 1620 30 85242

Organisasjonsnummer: 976986458

Givertjeneste: Vipps 15370, merk Gave

Daglig leder: Liv Ruud

E-post: lr356@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"