Bispevisitas i Østenstad 4.-9. mai 2021.

Det skjer ikke ofte, men når det skjer, er det stor stas! Vi ønsker biskop Kari Veiteberg og hennes følge velkommen til Østenstad menighet!

Vistiasen skulle vært holdt i mai 2020, men ble utsatt på grunn av pandemi. Ny dato er berammet og programmet er klart. Vi gleder oss til å ta imot biskopen på visitas!

Sist gang en biskop kom på visitas til Østenstad var i 2002. Dengang var Gunnar Stålsett biskop. Nå er det Kari Veiteberg sin tur til å "inspisere" menighetens liv og virksomhet. En liten gutt spurte faren sin hva som var forskjell på en visitt og en visitas, og faren svarte: "En visitt er når vi drar på besøk til mormor. En visitas er når mormor besøker oss."

Som forberedelse til visitasen vil menighetsråd og ansatte sørge for at alt er "på stell" når hun som utøver tilsynet i Oslo bispedømme kommer på besøk. En egen melding blir skrevet og skal leveres biskopen på forhånd. Den blir tilgjengelig her etterhvert. Biskopen kommer også til å ha samtaler med hver enket ansatt før visitasuken, og når hun kommer, blir hun tatt med på befaring av både kirkebygg og kirkegård. Hun kommer også til å ha samtale med menighetsrådet om deres arbeid. Men viktigst er det at biskopen får møte menigheten, for en bispevisitas er først og fremst ment som en inspirasjon for dem som ferdes i Østenstad kirke, både barn, familier, ungdommer, voksne og eldre.

Visitasen starter med en gudstjeneste tirsdag morgen for stab og andre som har lyst og anledning. Gjennom uken får hun så oppleve de vanlige aktivitetene som kirken er fylt av, samt møte noen av menighetens viktigste samarbeidspartnere. Visitasen avsluttes med festegudstjeneste søndag 9. mai kl. 11 og biskopens visitasforedrag på kirkekaffen etterpå. Dette er et foredrag hvor hun oppsummerer det hun har opplevd i menigheten, og gir et utenfrablikk på virksomheten - til inspirasjon for arbeidet fremover.

Visitasprogrammet blir offentliggjort i detalj her når det er klart. Alle som har lyst til å møte biskopen denne uken, er velkommen til de åpne arrangementene.

 

 

 

 

Kontaktinformasjon for Østenstad menighet

Besøksadresse/postadresse:

Østenstad kirke,

Gudolf Blakstads vei 40,

1392 Vettre

Tlf. 66754090

Sentralbordet er åpent hverdager kl. 09.00-15.00

Kontonummer: 1620 30 85242

Organisasjonsnummer: 976986458

Givertjeneste: Vipps 15370, merk Gave

Daglig leder: Liv Ruud

E-post: lr356@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"