Strengere smittevernregler

Vi må gå inn i det nye året med strenge regler for smittevern. Fram til og med 18. januar kan vi ikke holde gudstjeneste, men kirkene kan holde åpent. I Vardåsen kirke er det Åpen kirke søndager og torsdager kl. 1100-1230 de første ukene i januar. Velkommen innom i kirken.

Den norske kirke har 4. januar fått en oppdatert Smittevernveileder i tråd med nye nasjonale regler.  Asker kommune vedtok allerede 11. november 2020 lokal Covidforskrift, med veileder. Mange av reglene er sammenfallende. Hovedanliggende er at lokale og nasjonale tiltak sammen skal hindre den økende smitteutviklingen i samfunnet.

De viktigste endringene for perioden 4.-18. januar er:

  • Vi kan ikke holde gudstjenester, men vi kan ha åpen kirke i stedet. Åpen kirke er ikke et arrangement. Det er innført en grense på 10 personer tilstede på en gang, samtidig som vi må holde avstand og bruke munnbind. 
  • Alle innendørs samlinger og faste aktiviteter for alle aldersgrupper må vi enten holde digitalt eller avlyse til og med 18. januar. Dette gjelder også konfirmantsamlinger. Unntakene er en-til-en-samtaler, små enkeltsamlinger eller seremonier med inntil ti deltakere, i de tilfeller menigheten lokalt vurderer at det er nødvendig. Eksempel på slik kirkelige handlinger og samlinger er dåp, vigsel, diakonale tiltak, innspilling av digital gudstjeneste o.l.
  • Forskriften åpner for gravferd med inntil 50 personer tilstede. Minnestund etter gravferd blir med de nye reglene begrenset til 10, selv om de lokale forskriftene i Asker før jul åpnet for 20 tilstede på minnestund.

Hold avstand. Hold ut. Hold sammen!

Kontaktinformasjon for Vardåsen menighet

Vardefaret 40, 1388 Borgen

Vardåsen kirke ligger på Borgen, like ved Borgen ungdomsskole.

vardasen.menighet.asker@kirken.no

Telefon: 6675 4090

Ansvarlig redaktør/nettredaktør: Kari Sorknes

Kontonummer: 1602 56 52278

Vippsnummer: 34970

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"