Konsert med Dina og Vardåsen barnekor, søndag 23.4. kl 17.

Vardåsen barnekor er klare for vårens store show-konsert 23.april. I år har koret fått med seg Dina Matheussen (14) som var superfinalist i MPGjr i fjor. Ekstra gøy er det selvfølgelig at Dina er fra Asker og går på Den Internasjonale skolen som ligger i vårt sokn. Billetter: Barn 50 kr, voksne 100 kr kan kjøpes ved inngangen. Vipps, kontant og kort.

Dina er godt kjent for alle barn i Norge. Hun har vært mye å se på Tv-skjermen og opptrådt på mange konserter i Norge og i Asker, blant annet på Hvalstrandfestivalen i fjor. Dina var danser under årets Grand Prix (for voksne) og har også danset under MPGjr tidligere. For tre år siden kom Dina til finalen i «Norske talenter» med sin Michael Jackson-dans. I fjor ble Dina med i den kjente gruppa «seven-jentene» som turnerer rundt i Norge.

Når Dina ikke synger eller danser, trener hun karate. Etter seks år ble hun norgesmester. Dina ser en stor sammenheng mellom karate, synging og dansing, fordi alle tre aktivitetene baserer seg på rytme.

På konserten med Vardåsen barnekor får du se både Dina og barna i koret danse. MGPjr-låta «Sterk og rå» skal selvfølgelig også være med. I tillegg til Dina er det også mange korister som skal synge solo. Publikum får høre mange kjente låter, et bredt repertoar som spenner seg fra musikal og gospel til Abba.

Vardåsen barnekor har i overkant av 50 sangglade barn fra 1.-6. klasse. Koret er delt inn i tre grupper og øver hver tirsdag i Vardåsen kirke. Det er kirkens organist Yngvild Wattum Stuksrud som er dirigent sammen med Hildegunn O. Smørgrav som har sangundervisning enkeltvis med barna.

-Vi gleder oss veldig til konserten med Dina, kan Yngvild fortelle. Dina er en fantastisk sanger, artist og medmenneske. Et godt forbilde for mange barn. Hun har mange talent og bruker de gode evnene sine blant annet til å hjelpe andre.

Da Dina var med på Norske talenter, sa hun at hvis hun vant, skulle hun gi bort halvparten av premiepengene til de med downs syndrom i Etiopia siden lillebroren hennes har downs syndrom og hun har en mor fra Etiopia. Hun vant ikke, men hun sparte opp 35.000 kroner på egen hånd ved at hun danset i Karl Johans gate, pantet flasker, mamma laget etiopisk mat som hun solgte og så fikk hun også hjelp av noen andre som hadde samlet inn penger.

Julen 2014 reiste Dina og familien hennes til Etiopia for å overlevere pengene.Det ble en annerledes jul. Julen handler ikke bare om å få, men også om å gi til de som trenger det.Nå har 12-åringene planene klare for fremtiden.

- Drømmen min er å få åpne et barnehjem i Etiopia. Det er mange som ikke har nok penger til å gå på skole der. Jeg har lyst å bli en barnelege og hjelpe mange barn. Men jeg har jo selvfølgelig lyst å bli artist også, avslutter hun.

 

Kontaktinformasjon for Vardåsen menighet

Vardefaret 40, 1388 Borgen

Vardåsen kirke ligger på Borgen, like ved Borgen ungdomsskole.

vardasen.menighet.asker@kirken.no

Telefon: 6675 4090

Ansvarlig redaktør/nettredaktør: Kari Sorknes

Kontonummer: 1602 56 52278

Vippsnummer: 34970

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"