Gudstjenesteordning

Gudstjenesten er menighetens hovedarena der vi møtes i alle aldre. "Sammen for Guds ansikt" er gudstjenestens hovedperspektiv. Vi deler brød og vin i nattverden. Vi lytter til bibeltekster som har med søndagens tema og innhold å gjøre. Prekenen forteller om hva bibeltekstene sier oss her og nå. I gudstjenesten synger vi salmer og ber for hverandre, for mennesker rundt oss, for kirken og for verden. Ofte er det også dåp i gudstjenesten. I slutten av gudstjenesten får vi velsignelsen før vi vender tilbake til hverdagen og ut blant menneskene som omgir oss.

Gudstjenestens hoveddeler er 1) SAMLING (DÅP) 2) ORDET 3) FORBØNN 4) NATTVERD 5) SENDELSE
1 SAMLING Etter klokkeringing de fem siste minuttene før gudstjenesten begynner, er det innledningsord som gir opplysninger om spesielle ting som skal skje i denne gudstjenesten. Etter stillhet og 3 bønneslag innledes gudstjenesten med musikk og ofte inngangsprosesjon før den første salmen synges stående. Det er ofte en lovsang. I gudstjenestens første hoveddel er fokus på SAMLING. Vi er mennesker som møtes fra ulike steder og med ulike forutsetninger og utgangspunkt. Men i kirken kommer vi sammen og forenes i et "VI" - i et fellesskap som forener på tross av ulikheter. Det er ikke "en der framme" som nå skal "underholde", men vi står sammen som mennesker for Guds ansikt i bønn og lovsang, i tilbedelse og tjeneste.
Den første hilsen vi møtes med i gudstjenesten er de gamle ordene som ble brukt i den første kristne kirke. Paulus innledet alle sine brev med en slik hilsen i denne eller lignende form: "Nåde være med dere og fred fra Gud, vår Far, og Herren Jesus Kristus." Gudstjenestelederens (som regel prestens) innledningsord handler oftest om tema for dagen og påminnelse om at vi er "Sammen  for Guds ansikt".

Kontaktinformasjon for Vardåsen menighet

Vardefaret 40, 1388 Borgen

Vardåsen kirke ligger på Borgen, like ved Borgen ungdomsskole.

vardasen.menighet.asker@kirken.no

Telefon: 6675 4090

Ansvarlig redaktør/nettredaktør: Kari Sorknes

Kontonummer: 1602 56 52278

Vippsnummer: 34970

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"