Strengere smittevernregler

Vi må gå inn i det nye året med strenge regler for smittevern. Fram til og med 18. januar kan vi ikke holde gudstjeneste, men kirkene kan holde åpent.

Den norske kirke har 4. januar fått en oppdatert Smittevernveileder i tråd med nye nasjonale regler.  Asker kommune vedtok allerede 11. november 2020 lokal Covidforskrift, med veileder. Mange av reglene er sammenfallende. Hovedanliggende er at lokale og nasjonale tiltak sammen skal hindre den økende smitteutviklingen i samfunnet.

De viktigste endringene for perioden 4.-18. januar er:

  • Vi kan ikke holde gudstjenester, men vi kan ha åpen kirke i stedet. Åpen kirke er ikke et arrangement. Det er innført en grense på 10 personer tilstede på en gang, samtidig som vi må holde avstand og bruke munnbind. 
  • Alle innendørs samlingerog faste aktiviteter for alle aldersgrupper må vi enten holde digitalt eller avlyse til og med 18. januar. Dette gjelder også konfirmantsamlinger. Unntakene er en-til-en-samtaler, små enkeltsamlinger eller seremonier med inntil ti deltakere, i de tilfeller menigheten lokalt vurderer at det er nødvendig. Eksempel på slik kirkelige handlinger og samlinger er dåp, vigsel, diakonale tiltak, innspilling av digital gudstjeneste o.l.
  • Selv om utendørs arrangement fortsatt er tillatt, vil vi anbefale å unngå dette i disse to ukene, for å bidra til færre sosiale møtepunkt.
  • Forskriften åpner for gravferd med inntil 50 personer tilstede. Minnestund etter gravferd blir med de nye reglene begrenset til 10, selv om de lokale forskriftene i Asker før jul åpnet for 20 tilstede på minnestund.

For menighetsbarnehagene og Kirkens feltarbeid i Asker gjelder egne retningslinjer.  

Hold avstand. Hold ut. Hold sammen!

Kontaktinformasjon for Asker kirkelige fellesråd

Asker kirkelige fellesråd 

Besøksadresse:  Kirkelia 5, 

1384 Asker 

Telefon: 66754090 

Telefon- og besøkstid: 

Man-fre 09.00-15.00

E-post: post.asker@kirken.no

Ansvarlig redaktør: John Grimsby, kirkesjef i Asker

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"