Første dialogmøte

Mer enn tjue representanter for ulike trossamfunn med hjemsted i Asker, møttes onsdag kveld til det første dialogmøtet i det nystartede Asker tros- og livssynsforum.

De religiøse lederne kom sammen på Asker rådhus et par kveldstimer onsdag 14. oktober.

Initiativtakere var ordfører Lene Conradi og prost Tor Øystein Vaaland.

– Jeg har sett frem til dette møtet, sa ordfører Lene Conradi da hun ønsket velkommen, og minnet om at det er mer enn 300 registrerte tros- og livsynssamfunn i Asker. Fra kommunen deltok også Tone Bøckman, som er virksomhetsleder for inkludering og mangfold.

Prost i Asker Tor Øystein Vaaland sa at det viktigste i første omgang var å møtes, og bli litt kjent, og inviterte til en tankeutveksling om veien videre for det nye dialogforumet.

Blant temaene som ble tatt opp, var å skape gjensidig respekt og fellesskap på tvers av tro og meninger, bidra til mangfold og frivillighet i lokalsamfunnet og med tiden også besøke hverandre.

Til stede var lokale representanter for de somaliske og pakistanske moskeene i Asker, hindutempelet på Slemmestad, Bahai-samfunnet, den koptisk-eritreiske kirke i Asker og Bærum, daglig leder fra Røyken for den russisk-ortodokse kirke i Norge, samt pinsevenner fra Åros og Slemmestad. Fra Asker prosti deltok også kapellan i Vardåsen Olaf Huuse Haraldstad, og diakon i Røyken Jan Arne Lervåg.

Flere takket for initiativet, og gledet seg til å møtes igjen. Deltakerne var enige om å legge det neste dialogmøtet til senvinteren, etter nyttår.

Kontaktinformasjon for Asker kirkelige fellesråd

Asker kirkelige fellesråd 

Besøksadresse:  Kirkelia 5, 

1384 Asker 

Telefon: 66754090 

Telefon- og besøkstid: 

Man-fre 09.00-15.00

E-post: post.asker@kirken.no

Ansvarlig redaktør: John Grimsby, kirkesjef i Asker

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"