Kirkevakten

Riksantikvaren har valgt Asker kirkelige fellesråd som norsk pilot for å utvikle metode for tilsyn og enkelt vedlikehold av kirkebygg. I to år vil Riksantikvaren dekke kostnadene for utvendig tilsyn av 19 kirkelige bygg i Asker.

Hensikten med prosjektet er at Asker skal bidra til å utvikle metode for anskaffelse og oppfølging av slike tjenester, slik at alle norske kirker kan få et systematisk tilsyn. På den måten kan alle kirkelige fellesråd forebygge skader og mer omfattende reparasjoner senere. Å reparere en lekkasje i takrennene koster en brøkdel av fuktskadene som over tid vil oppstå. Prosjektet er utviklet i samarbeid med KA arbeidsgiverorganisasjonen for kirkelige virksomheter.

Asker kirkelige fellesråd lyste i vår ut anbudskonkurranse for tiltaket, og i juni ble avtale inngått med Haandverkerne AS. Avtalen gjelder utvendig inspeksjon av alle kirkelige bygg, blant annet ved hjelp av drone. Deretter skal entreprenøren utføre enkle reparasjoner og vedlikehold, slik som å rense takrenner, rette takstein eller feste løse beslag. Dersom det blir avdekket behov for mer omfattende reparasjoner, vil fellesrådet få rapporter om dette. Prosjektet har fått navnet Kirkevakten. Tiltaket kommer i tillegg til de store rehabiliteringsprosjektene for blant annet middelalderkirkene i Hurum og Røyken.

Se artikkel om det nye prosjektet på KA sine nettsider.

 Her er detalj fra Hurum middelalderkirke

Detalj fra Hurum middelalderkirke (Foto: Asker kirkelige fellesråd)

Kontaktinformasjon for Asker kirkelige fellesråd

Asker kirkelige fellesråd 

Besøksadresse:  Kirkelia 5, 

1384 Asker 

Telefon: 66754090 

Telefon- og besøkstid: 

Man-fre 09.00-15.00

E-post: post.asker@kirken.no

Ansvarlig redaktør: John Grimsby, kirkesjef i Asker

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"